Starterspremie voor student-ondernemers

De stad Kortrijk betaalt via deze premie voor student-ondernemers - die zich laten begeleiden via het project Start@K - het inschrijvingsrecht voor de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen terug.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de starterspremie voor student ondernemers dien je te voldoen aan onderstaande voorwaarden:

Basisvoorwaarden

 1. je neemt deel aan Start@K;
 2. je startte tussen 1 september 2020 en 1 september 2025 een nieuwe onderneming en registreerde hiervoor een ondernemingsnummer in de Kruispuntbank van Ondernemingen.
 3. je bent ingeschreven als zelfstandige, in de hoedanigheid als student-zelfstandige.

 

Bijkomende voorwaarden

 • je bent als student ingeschreven in een onderwijsinstelling die deelneemt aan Start@K

  OF
 • een vestiging van het geregistreerde ondernemingsnummer is gelegen op het grondgebied van regio Kortrijk

  (regio Kortrijk: Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem)

Bedrag van de premie

Het bedrag van de premie is het inschrijvingsrecht voor de eerste inschrijving van een nieuwe inschrijvingsplichtige onderneming in de Kruispuntbank van Ondernemingen. Dit inschrijvingsrecht betaal je aan jouw erkend ondernemingsloket. Op 1 januari 2023 bedroeg dit inschrijvingsrecht 101 euro en wordt jaarlijks aangepast aan de index.

Aanvraag

De premie vraag je aan via Start@K. Je bezorgt hen onderstaande gegevens:

 1. Commerciële naam van de onderneming
 2. Voornaam en naam
 3. Ondernemingsnummer
 4. Rekeningnummer

 

Je bezorgt Start@K eveneens een bewijsstuk, afgeleverd door jouw sociaal verzekeringsfonds, waaruit blijkt dat je ingeschreven bent in de hoedanigheid als student-zelfstandige. 

Verder verloop

De toekenning van de premie gebeurt één keer per kwartaal door het college van burgemeester en schepenen. Binnen de dertig dagen na toekenning door het college, maakt de stad het bedrag over op het opgegeven rekeningnummer.