Wandel langs 12 bijzondere kunstwerken tijdens Kortrijk Art Weekend

Gepubliceerd op Woensdag 25 oktober 2023
27 oktober 202329 oktober 2023

Speciaal voor het Kortrijk Art Weekend ontwikkelde team Kunst Publieke Ruimte een wandeling in de Kortrijkse binnenstad. 12 kunstwerken uit de publieke ruimte worden in de kijker gezet. De selectie omvat een aantal sculpturen, fonteinen, lichtkunstwerken, installaties en beelden, zowel gekende blikvangers als subtiele ingrepen.

Kortrijk Art Weekend

De wandeling werd ontwikkeld binnen het kader van Kortrijk Art Weekend. Kortrijk omvat een brede beeldende kunstscene met musea, galerijen, projectruimtes, tentoonstellingen etc. Kortrijk Art wil deze krachten bundelen om meer zichtbaarheid te bieden aan initiatieven rond beeldende kunst en vertegenwoordigt zo meer dan 20 organisaties, zowel privé als publiek. In het weekend van 27 tot 29 oktober 2023 organiseert Kort­rijk Art voor het eerst een Kortrijk Art Weekend. Je kan op meer dan 20 locaties terecht voor een onderdompeling in de hedendaagse kunst. Alle deel­ne­men­de orga­ni­sa­ties delen dan dezelf­de openingsuren en er worden extra activiteiten georganiseerd, zoals speciale tijdelijke tentoonstellingen, lezingen en performances.

Vanaf vrijdag 27 oktober kan je de Kunst Publieke Ruimte wandeling ontdekken. Het is de ideale route om te volgen wanneer u zich van de ene Kortrijk Art-locatie naar de andere verplaatst. De wandelgids bestaat uit een plannetje en een korte uitleg bij de werken. Door ter plaatse de QR-code te scannen bij elk kunstwerk, kun je de uitgebreidere info achter het werk terugvinden. De wandelkaart kan je gratis ophalen bij de deelnemende locaties of in Visit Kortrijk (Begijnhofstraat 2). Ook na Kortrijk Art Weekend kan je individueel of in groep de wandeling beleven.

Ontsluiting kunstwerken in de publieke ruimte

Kunst in de Publieke Ruimte is een onderdeel van het historisch en hedendaagse cultureel erfgoed en geheugen van de stad. Naast onderhoud en restauratie van het bestaande patrimonium en ontwikkelen van nieuwe kunstwerken, focussen we binnen de stad ook op het ontsluiten van de diverse kunstwerken in de publieke ruimte.