Nieuws - meest recent

De voorbereidende werken voor het Stationsproject Kortrijk zijn gestart. De busperrons, fietsenstallingen, Shop & Go- en taxistandplaatsen worden gereorganiseerd om de plaats van de bouwwerken (ondergrondse parking) vrij te maken. Sinds 20 maart 2017 mag er niet meer geparkeerd worden op het Stationsplein. Op 18 april 2017 starten we met de verhuis van de tijdelijke fietsenstallingen naar het Stationsplein.

Momenteel wordt er lokaal gewerkt in de bocht in de Pastoriestraat (voor de café Den Hert). De werkzone wordt afgesloten voor verkeer tot en met vrijdag. Er is een plaatselijke omlegging voorzien.

Van maandag 27 maart tot vrijdag 7 april 2017 zijn er asfalterings- en markeringswerken in de Heulsestraat in Bissegem (tussen de Meensesteenweg en de Bissegemsestraat). Dit gedeelte van de Heulsestraat wordt volledig afgesloten voor alle verkeer. De stad opteert om de werken nu uit te voeren omdat er geen doorgaand verkeer mogelijk is door de spoorwerken.

Van maandag 27 tot donderdag 30 maart zijn er werken in de Perykelstraat ter hoogte van de Doornikserijksweg in Bellegem. Hierdoor zal het verkeer de Perykelstraat niet kunnen inrijden vanop de Doornikserijksweg.

Het Schouwburgplein is afgesloten voor het verkeer van dinsdag 28 maart tot en met vrijdag 31 maart.

Op dinsdag 21 maart staan meer dan 100 teams over heel België tijdens de ochtendspits paraat om fietsers te belonen met een applaus. Ook vanuit Kortrijk doen we mee. Via dit initiatief van de Fietsersbond en haar
Franstalige tegenhanger GRACQ wil Kortrijk fietsers feliciteren. Een positieve boodschap voor mensen die dagelijks de fiets nemen voor woon-werkverkeer.

De voorbereidingswerken voor het Stationsproject Kortrijk starten op maandag 20 maart 2017. Hierdoor kan er vanaf 20 maart 2017 niet meer geparkeerd worden op het pleingedeelte van het Stationsplein. Op de parkeerplaatsen langs de woningen geldt er ook een parkeerverbod. In de week van 3 april kan er weer op straat geparkeerd worden.

De nutswerken in de Kloosterstraat in Marke duren langer dan voorzien. De omleggingen blijven behouden tot 24 maart.

Van maandag 13 maart tot vrijdag 7 april geldt er in de Rekollettenstraat tussen de Gasstraat en Burgemeester Schinkelstraat tijdelijk éénrichtingsverkeer

Op woensdag 8 en donderdag 9 maart is er doorgaand verkeer (auto’s en fietsen) mogelijk in Watermolenwal richting Hoge Dreef.