Kortrijk Art Weekend creëert extra aandacht voor hedendaagse kunst in Kortrijk

Gepubliceerd op Dinsdag 05 september 2023

Kortrijk Art Platform is de nieuwe vereniging van meer dan 20 organisaties, privé en publiek, die beeldende kunst programmeren en tonen in Kortrijk. Eind oktober organiseren ze het allereerste Kortrijk Art Weekend. 

Kortrijk Art Platform realiseerde een centrale state-of-the-art website en branding in een ontwerp van Corbin Mahieu. Op de website www.kortrijkart.be of www.kortrijkartweekend.be presenteren ze het hele jaar door alle lopende tentoonstellingen en kunstmanifestaties in de stad. Je vindt er alle informatie over wat er op de dag van jouw bezoek in Kortrijk aan beeldende kunst te zien en te beleven is. 

In het weekend van 27 tot 29 oktober organiseren ze bovendien het allereerste Kortrijk Art Weekend. Meer dan 20 Kortrijkse galeries, kunstinstellingen, musea en tijdelijke tentoonstellingen stellen hun deuren open voor een intense, driedaagse kunstmanifestatie. Het Art Weekend creëert een momentum met extra aandacht voor hedendaagse kunst in Kortrijk. Er zijn aangepaste openingsuren en extra activiteiten, zoals speciale tijdelijke tentoonstellingen, lezingen en performances. 

Kortrijk herbergt een jonge levendige hedendaagse kunstscene, variërend van musea, galeries en kunstencentra tot artist-in-residencies, projectruimtes, jonge en opkomende initiatieven en pop-up tentoonstellingen.

Alle deelnemende organisaties zijn het hele weekend open en delen dezelfde openingsuren: 

-       Vrijdag 27 oktober, van 16u tot 21u 

-       Zaterdag 28 oktober, van 11u tot 21u 

-       Zondag 29 oktober, van 11u tot 18u 

De nieuwe non-profitorganisatie Kortrijk Art verbindt de activiteiten van zijn leden - een selectie van hedendaagse kunstgaleries, kunstruimtes en musea - en een levendige pool van aankomende kunstinitiatieven en pop-up tentoonstellingsruimten uit Kortrijk. 

Namens 4N20, Abby, Academie Kortrijk, Art Church Rochus, Avee Gallery, Be-Part, Bolwerk/BAF!, Buda, Designregio Kortrijk, Elders Collectief, Kunst In Huis, Kunst in Publieke Ruimte, Kunstenhuis Harelbeke, Kunstwerkstede, LandmART, Liebaert Projects, LOF, Mast Gallery, Pand 00X, rhizome_, Salon Radical, The Wrong House, Wit.h