Collega Joyce van Team Burgerlijke Stand

Gepubliceerd op Maandag 21 augustus 2023
Joyce aan het werk
Joyce vond een job met flexibele uren bij Kortrijk

Joyce Dewaele is administratief medewerker bij Team Burgerlijke Stand sinds augustus 2021. Haar dienst maakt deel uit van de Dienstverlening en Sociaal Beleid. Je kan haar samen met haar collega's vinden in het stadhuis, het kloppende hart voor dienstverlening aan onze burger.

Mijn job

Joyce: “Ik zocht een job met veel variatie, sociaal contact, flexibele werkuren en vakantiedagen. Geen 9-to-5-mentaliteit. En die job heb ik hier gevonden.

Bij de burgerlijke stand zorgen wij voor alle administratie die te maken heeft met huwelijken en wettelijk samenwonen, overlijdens, geboorten, Belgische nationaliteit, buitenlandse akten, … Die materie is soms heel complex en daarvoor is er vaak onderling overleg nodig. We hebben trouwens een goed en collegiaal team. We helpen elkaar bij moeilijke dossiers en nemen over van elkaar als een collega bijvoorbeeld een ziek kindje heeft. We kunnen echt op elkaar rekenen."

De werkweek van Joyce in beeld
Vrijheid en variatie

Joyce: "Ik werk zowel frontoffice als backoffice, en er is ook een telefonische permanentie. We maken samen het balie- en telefonierooster op. Op die manier weten we ruim op voorhand op welke momenten in de week we zeker aanwezig moeten zijn. Op de andere momenten zijn we dan vrij om onze week zelf in te delen. Zo kan ik als ik dat wil op maandagvoormiddag of vrijdagnamiddag vrijaf nemen om bijvoorbeeld boodschappen te doen, huishoudelijke taken of gewoon eens om tijd voor mezelf in te plannen.

Telewerk is bij ons niet haalbaar, maar ik ben sowieso ook liever onder de mensen. Ik voel hier trouwens heel veel dankbaarheid, schouderklopjes. Je krijgt veel vrijheid en er is zoveel variatie dat de job nooit gaat vervelen. Ik werkte 20 jaar op mijn vorige job, maar ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn overstap naar de stad."