Kortrijk Kraaknet!

Kortrijk Kraaknet

In juli 2018 ontstond  Kortrijk Kraaknet vanuit het burgerinitiatief van Natacha Jaumain. Kortrijk Kraaknet ruimt enkele keren per jaar een buurt in de stad op. Dat gebeurt door vrijwilligers uit die buurt.

Kortrijk Kraaknet gaat ervan uit dat het beter is om de handen in elkaar te slaan en het goede voorbeeld te tonen en daardoor telkens ook sensibiliserend te werken.

Kortrijk Kraaknet geeft via haar Facebookpagina berichten en tips rond duurzaamheid. De klimaatopwarming en alles wat daar rond hangt is iets wat sterk speelt in de motivatie van Natacha. Vandaar dat Kortrijk Kraaknet zich niet enkel richt tot het opruimen. Informeren en sensibiliseren is even belangrijk.

Doe mee

De vrijwilligers nemen een deel van het centrum of deelgemeente van Kortrijk onder handen. Via de communicatie op Facebook brengt Kortrijk Kraaknet vrijwilligers bijeen. Hou de Facebookevents in de gaten! 

De vrijwilligers verzamelen na de actie steeds voor een bedankend traktaat in een lokaal café.

Doe mee met Kortrijk Kraaknet en ga de strijd aan tegen sluikafval! Je hebt enkel jouw enthousiasme nodig. 

Eerstvolgende opruimactie

Meer informatie over de volgende opruimactie vind je telkens via de Facebookpagina.

Voorstellen om een buurt op de agenda te zetten zijn welkom!

Kortrijk Kraaknet krijgt de volle steun van Stad Kortrijk en Imog. Beiden zorgen voor de logistieke ondersteuning en extra communicatiekanalen.

Ga naar de Facebookpagina

Filmpje : Hoe omgaan met je afval? (zwerfvuil en sluikstort)

Mooimakers

Ovam lanceerde enkele jaren geleden de campagne Mooimakers.  Het sensibiliseert en roept iedereen op mee te werken aan een propere samenleving.  Inmiddels sloten duizenden vrijwilligers zich aan bij dit unieke engagement.
Meer info?  Check https://mooimakers.be/

Anderzijds kan je bij de Wijkteams aparte huisvuilzakken aankopen. 
Puur beleidsmatig rollen wij met de stad Kortrijk een zogenaamd veegplan uit om de buurten proper te houden.  Op geregelde tijdstippen worden op die manier voetpaden, greppels en boomspiegels onderhouden.