Kanaalzwemmen in Kortrijk

Vanaf 8 juni 2020 is zwemmen in het kanaal Bossuit-Kortrijk mogelijk, op bepaalde tijdstippen en onder begeleiding van een redder. De openwaterzwemzone bevindt zich ter hoogte van het openluchtzwembad aan de Abdijkaai. De beperkte scheepvaart en de goede kwaliteit van het water maken van deze plaats de ideale zwemzone.

De afgebakende openwaterzwemzone aan de Abdijkaai bevindt zich tussen sluizen 10 en 11, en is 420 meter lang. Een volledig rondje heeft dus de afstand van 840 meter. Een speciaal geïnstalleerd ponton geeft toegang tot de zwemzone en er werden trapladders en signalisatie voorzien voor de veiligheid. 

Wie wil vaartzwemmen, dient zich aan te melden bij  de Kortrijkse triatlonclub. De club zorgt voor de verplichte badmuts, een verzekering, redders, douches en kleedkamers.

Je hoeft geen triatleet te zijn maar er wordt voornamelijk gemikt op de sportieve baantjeszwemmer en niet op de recreatieve zwemmer. Per week zullen er 2 of 3 zwemmomenten worden voorzien. Alle regels en zwemmomenten vind je op de website van de Kortrijkse triatlonclub. 

Schrijf je in via de Kortrijkse Triatlonclub

Leden van de triatlonclubs Aqua Protect 3team uit Kortrijk, Lentriac uit Menen, WTDT uit Waregem en Team Atom6 uit Roeselare zullen via hun club worden ingeschreven.

Ben je geen lid van één van deze deze clubs? Schrijf je dan in via de Kortrijkse triatlonclub en kom een seizoen lang kanaalzwemmen in Kortrijk. Je betaalt € 40 voor het seizoen, inwoners van Kortrijk en Kortrijkse deelgemeenten betalen slechts € 32. 

Registreer via de website van de Kortrijkse triatlonclub