Kanaalzwemmen in Kortrijk

Op bepaalde tijdstippen en onder begeleiding van een redder, kan je in het kanaal Bossuit-Kortrijk zwemmen. De openwaterzwemzone bevindt zich ter hoogte van het openluchtzwembad aan de Abdijkaai. De beperkte scheepvaart en de goede kwaliteit van het water maken van deze plaats de ideale zwemzone.

 

Zone

De afgebakende openwaterzwemzone aan de Abdijkaai bevindt zich tussen sluizen 10 en 11, en is 420 meter lang. Een volledig rondje heeft dus de afstand van 840 meter. Een speciaal geïnstalleerd ponton geeft toegang tot de zwemzone. Er zijn trapladders en signalisatie voorzien voor de veiligheid. 

Ontdek wanneer het kanaalzwemseizoen start

Voor wie?

Je hoeft geen triatleet te zijn, maar er wordt voornamelijk gemikt op de sportieve baantjeszwemmer en niet op de recreatieve zwemmer. Alle regels en zwemmomenten krijg je via de Kortrijkse triatlonclub.

Wil je vaartzwemmen? Meld je hieronder aan bij de Kortrijkse triatlonclub. De club zorgt voor de verplichte badmuts, een verzekering, redders, douches en kleedkamers. 

Schrijf je in via de Kortrijkse Triatlonclub

Leden van de triatlonclubs Aqua Protect 3team (Kortrijk) en Tri Fit Team (Roeselare) zullen via hun club worden ingeschreven en betalen 20 euro.

  • Ben je geen lid van één van deze deze clubs? Schrijf je dan in via de Kortrijkse triatlonclub en kom een seizoen lang kanaalzwemmen in Kortrijk voor 30 euro.
  • Ben je geen lid van die clubs maar heb je wel een licentie bij Triatlon Vlaanderen, dan betaal je 20 euro.
  • Inwoners van Groot Kortrijk betalen 20 euro (We ondersteunen UiTPAS)