Hondenpoep

Gepubliceerd op donderdag 15 maart 2018
hondenpoep

Hondenpoep opruimen is een goede zaak voor iedereen

Een frisse neus halen tijdens de dagelijkse wandeling met de hond is een ontspannende bezigheid. Ga je wandelen met een hond op openbaar terrein? Zorg dat je steeds een zakje bij hebt om de uitwerpselen van jouw hond te verwijderen. Als de boodschap niet wordt opgeruimd, kun je als hondenbaasje een boete verwachten. Daarbij krijgen andere hondenbaasjes een slechte naam, wat niet de bedoeling is. Daarbij komt dat iedereen mee betaalt als hondenpoep blijft liggen. Als het hondenbaasje het niet opruimt, dan moeten de stadsdiensten dat doen. Die tijd kunnen ze toch beter investeren, om het openbaar terrein op andere manieren aangenaam te maken.

Veel inwoners weten niet dat hondenpoepzakjes ook in gewone zwerfvuilbakken gedeponeerd mogen worden, je hoeft dus niet eindeloos met je zakje rond te wandelen. Er zijn maar liefst 700 vuilbakjes over het hele stadsgebied verspreid. Je hebt dus geen enkele reden om geen zakje te gebruiken of het zakje te laten rondslingeren.

Wil je een affiche ophangen? Dat kan! Kom deze gerust ophalen in het stadhuis.

Lijst zwerfvuilnisbakjes

Boete voor hardleerse baasjes

Hardleerse hondenbezitters die het vertikken de zakjes te gebruiken en hun hond zijn gang laten gaan zonder het op te ruimen, krijgen een gemeentelijke administratieve sanctie (GAS-boete). Het politiereglement windt er geen doekjes om: het achterlaten van hondenpoep staat gelijk met sluikstorten. Sinds 1 januari 2009 geldt een politieverordening die paal en perk stelt aan feiten die voor overlast en irritatie zorgen. Hondenpoep op de stoep behoort tot de overtredingen waarvoor je een administratieve boete riskeert die kan oplopen tot 250 euro. Het politiereglement stelt overigens dat je op de openbare weg en openbare plaatsen je hond aan de leiband moet houden.

De hond te vriend in de stad

Natuurlijk zijn alle honden meer dan welkom in de stad. Op openbare plaatsen en de openbare weg moet de hond aan de leiband worden gehouden, maar wie graag zijn hond los laat lopen, kan terecht op de verschillende hondenloopweides:

  • Bissegem Vlienderkouter: Vlienderkouter
  • Heule Warande: Warandepark (dicht bij ingang Izegemsestraat)
  • Kortrijk Volksvertegenwoordiger De Jaegerelaan: Van Raemdonckpark
  • Kortrijk Doorniksesteenweg 62: park de Blauwe Poort
  • Kortrijk Cannaertstraat: tussen Cannaertstraat, Libelle en snelwegrestaurant Shell >>>┬ávanaf eind 2018!

Campagnefilmpje hondenpoep

Hondenpoep opruimen, een goede zaak voor iedereen!