Herbruikbare bekers Kortrijk

Herbruikbare bekers kunnen besteld worden via het evenementenloket

Alle organisatoren van evenementen – van schoolfeesten tot grote festivals – dienen voortaan duurzaam te organiseren. Deze wetgeving is van kracht sedert 1 januari 2020 en kan je hier  nalezen.  

Dit vraagt inspanningen van organisatoren.  De stad Kortrijk wil hierin een steentje bijdragen door de aankoop van 25 000 herbruikbare bekers.

Ben je een Kortrijkse organisatie, en heb je minder dan 5000 bekers nodig voor je activiteit op Kortrijks grondgebied, dan kunnen herbruikbare bekers gratis ontleend worden via het evenementenloket.  Je betaalt op deze manier enkel de vergoeding voor de professionele reiniging 0,075 euro exlusief btw.

Bij de aanvraag van het materiaal bij het evenementenloket kan men bij de rubriek 'materialen' de herbruikbare bekers reserveren. Organisatoren kunnen maximum 10 bakken van 500 bekers bestellen.

De prijs per beker bedraagt 0,075 euro exclusief btw. Dit is de prijs voor de professionele schoonmaak. Het huren van de beker, stockage en transportkosten worden door de stad gedragen.

Intekenen op dit aanbod betekent dat je je engageert om ook jouw bezoekers te sensibiliseren en een waarborg te vragen voor het gebruik van de beker tijdens uw evenement.
Cijfers tonen aan dat het waarborgsysteem ervoor zorgt dat het verlies van bekers beperkt wordt tot max. 10 procent .  Dit verlies kan oplopen tot 50 procent wanneer men afstapt van een waarborgsysteem.

Als organisator ben je verantwoordelijk voor verlies en breuk van bekers en bakken.

Bij verlies van een beker wordt 1 euro per beker aangerekend. De bekers zitten in bakken van 500, de bak zelf kost bij verlies 30 euro ( exclusief de inhoud van het aantal bekers) en het deksel 10 euro.

De afhandeling (bestelling, facturatie) gebeurt door de firma Remmerie , die 2 dagen na het ontvangen van de orderbevestiging (van de Stad Kortrijk) contact met de organisator opneemt.

Meer dan 5000 bekers nodig?
Klik hier

herbruikbare beker

herbruikbare beker