Fitness

 

  

Omschrijving

In SC Lange Munte kan je terecht voor fitness onder begeleiding van een lesgever.

Er zijn twee circuits van toestellen met specifieke conditieverbeterende eigenschappen. Enerzijds spreken we over cardiotoestellen (loopbanden, fietsen, steppers, crosstrainers). Anderzijds zijn er de lokaal spierversterkende oefeningen waarbij je heel specifiek oefeningen doet voor de verschillende spiergroepen (buik-, rug-, arm- en beenspieren).

Voorwaarden

Vanaf 14 jaar kan je bij ons komen fitnessen. Je dient in het bezit te zijn van een sportkaart.

Je respecteert de algemene afspraken die gelden in de fitnessruimte:

  • Enkel bij medische geschiktheid kan gefitnest worden. Nieuwe leden vullen een attest in bij de lesgever.
  • Nieuwe leden zijn verplicht een rondleiding te volgen en dit stipt op één van de starturen. Sportkledij tijdens rondleiding is noodzakelijk.
  • Om hygiënische redenen gebruikt iedereen een handdoek bij het liggen, zitten, steunen op de toestellen. Ook bij overvloedig zweten, moeten de conditietoestellen afgeschermd en nadien afgedroogd worden.
  • Enkel fitnessen op een recreatieve manier is toegestaan. Powertraining en bodybuilding wordt niet toegelaten.
  • Het gebruik van fitnessattributen zoals handschoenen, riemen en dergelijke wordt niet toegelaten.
  • Bij drukke zaalbezetting mag eenzelfde soort cardiotoestel maximaal 20 minuten ingenomen worden. Pas na een onderbreking van 20 minuten mag het toestel opnieuw gebruikt worden.
  • Het publiek volgt de richtlijnen van de toezichthoudende lesgever. Personen die zich niet aan de afspraken houden, kunnen de toegang tot de fitnesszaal geweigerd worden.

Deelnemen

Wie?

Iedereen die minimum 14 jaar is en houder van een sportkaart kan deelnemen aan de fitnessactiviteiten. 

Wanneer?

Tijdens de openingsuren van de fitnessruimte. Instappen kan het hele jaar door. 

Ter plaatse

Van zodra je in het bezit bent van een sportkaart kan je gebruik maken van de fitnessruimte. Je kiest voor een abonnement of kan ook éénmalig een tweebeurtenkaart aanschaffen.

Je meldt je vooraf aan bij de lesgever en krijgt een rondleiding. Nieuwe leden zijn verplicht deze rondleiding te volgen. Voor de rondleiding draag je al je sportkledij. 

Wat meebrengen?

Sportkaart en eigen handdoek

Kosten

Een overzicht van de tarieven vind je in onze brochure. 

Studenten die studeren in een hogeschool of universiteit van Kortrijk betalen een verminderd tarief. Hiervoor dient studentenkaart voorgelegd te worden.

Bij verlies van de kaart kan een duplicaat bekomen worden à € 3,00.

Terugbetaling van deze kaart of wijziging van activiteit is niet mogelijk.

Alle deelnemers van begeleide activiteiten zijn verzekerd tegen ongevallen tijdens de activiteit. Enkel medische kosten erkend door het riziv komen in aanmerking.

Kennismaken met fitness kan door middel van een tweebeurtenkaart (€ 7,00 + € 3,00 kaartprijs). Tweebeurtenkaarten zijn te koop in het onthaal van SC Lange Munte (kantooruren), bij lesgevers of tijdens occasionele avondverkoop.