Wijkgericht Sociaal Werk en Zorg

Het Wijkgericht Sociaal Werk is er voor iedereen die het moeilijk heeft of kan hebben, om welke reden dan ook. Onze sociale dienstverlening is meer dan ooit dicht in je buurt te vinden. Je kan rekenen op professionele hulp en advies (dicht) bij je thuis:

  • Ontmoeting: er is altijd iets te doen in jouw wijkcentrum: activiteiten, dienstverlening, uitstappen, workshops en lessen, ... of gewoon buurtbewoners ontmoeten of rustig de krant lezen met een koffie
  • Buurtgericht werken: we staan klaar voor jou en werken samen met buurtbewoners en vrijwilligers tal van leuke buurt- en wijkacties uit.
  • Hulp en advies: aan huis of in de buurt door professionele maatschappelijk werkers. Discreet zoeken ze een oplossing voor jouw probleem.

Zorg Kortrijk bundelt het lokale, openbare zorgaanbod in Kortrijk. Concreet gaat het om alle ouderenvoorzieningen, sociale woongelegenheden, thuiszorg en kinderopvang. Zorg Kortrijk werkt met veel passie en vakmanschap aan de zorgverlening die aansluit op het levensverhaal van de Kortrijkse burger.