Drugspreventie Kortrijk

Welkom op het infokanaal voor ouders met experimenterende tieners

We maakten dit infokanaal om in te spelen op een aantal uitdagingen waarmee ouders worden geconfronteerd. Jongeren opvoeden kan tijdens de adolescentieperiode bij momenten best wel pittig verlopen. Experimenteergedrag op verschillende vlakken hoort nu eenmaal bij de ontwikkelingsfases die jongeren ondergaan. Ze verleggen grenzen om de eigen identiteit te ontwikkelen.

Aan de hand van een aantal filmpjes willen we ouders informeren over thema’s zoals de adolescentieperiode, verdovende middelen, een vinger aan de pols houden en de beste aanpak. We hopen je hiermee als ouder te informeren zodat je zelf aan de slag kan met de tips en tools die we meegeven.

 

 

 

Jurgen Verleyen

Jurgen.verleyen@kortrijk.be

056 27 73 03

0492 23 50 30

Vormingen

Wil je een gratis vorming volgen rond thema’s zoals opvoeding of verdovende middelen?

Dan organiseren wij dat graag voor jou in samenwerking met een professionele partner. 

Voor ouders

Aan te vragen door oudercomité, ouderraad of onderwijs

Merk je op dat een specifiek thema rond drugs of opvoeding leeft onder ouders? Dan kijken we om tegemoet te komen aan jullie noden door een vorming of infoavond aan te bieden.   

Doe een aanvraag

Voor leerkrachten

Aan te vragen door onderwijs

Ben je leerkracht en wil je jouw kennis verruimen over bepaalde middelen? Dan organiseren wij een infomoment of vorming voor jullie. Dankzij de samenwerking tussen Stad Kortrijk en Politiezone VLAS krijgen leerkrachten de kans om verschillende soorten drugs van dichtbij te zien.

Doe een aanvraag

 

Ontlenen materiaal

Interessante websites (klik open voor meer info)