Bij Stal 13 krijgen meubels een tweede leven! De sociale leerwerkplaats werkt ofwel op vraag ofwel kan je iets kiezen uit hun aanbod. 

Werking

Stal 13 is een sociale opknapperij in Kortrijk waar oude meubelen een tweede leven krijgen. Die worden niet alleen bruikbaar gemaakt, maar omgetoverd tot unieke stukken.

Het is een gastvrije werkplaats waar mensen kunnen meedraaien in een atelierwerking. Iedereen wordt er aangesproken op maat, interesses worden gekoppeld aan leerpunten, ambities vertaald naar concreet haalbare doelen, als opstap naar werk, opleiding of verdere sociale begeleiding. De opknapperij is een plaats waar mens noch meubel afgeschreven zijn.

Stal 13 ontwikkelt zich onder de vleugels van OCMW Kortrijk.

Atelier

In Stal 13 worden afgedankte meubelen niet zomaar bruikbaar gemaakt, maar ze worden omgetoverd tot unieke stukken die te koop zijn. Oud, ‘afgeschreven’ materiaal krijgt er een nieuw bestaan. Houten meubelen die er in een vorig leven beter uit zagen of die niet meer hedendaags ogen nemen we onder handen. Evengoed doen we kleine herstellingen aan houten meubelen.

Stal 13 biedt ook de mogelijkheid om je eigen meubelen aan te leveren en te laten opknappen. We denken graag met je mee over ideeën en inrichting van ruimtes.

Heb je ergens een kast, stoelen, spiegel, tv-kastje, lamp… die je wil schenken, neem dan zeker contact op! Stal 13 is steeds op zoek naar originele stukken om onder handen te nemen.

Wil je graag meewerken? 

Personen die aan de slag zijn in Stal 13 worden via verschillende organisaties doorverwezen. Neem gerust contact op om te horen wat de mogelijkheden zijn.

Contact

Voor een bezoek of een afspraak (o.a. bij afhaling van een meubelstuk) kan je bij Aaron, de werkvloerbegeleider, terecht.