Leren waar en wanneer je wil? Dat kan via het online leerplatform. Je kan kiezen uit gratis interactieve cursussen over uiteenlopende onderwerpen rond vrije tijd, talen en digitale vaardigheden. Volg zoveel cursussen als je wil en neem alle tijd die je nodig hebt.

nieuwe cursussen voorjaar 2023

Mindfulness toepassen op het werk

Werk wordt steeds uitdagender. Je moet meer doen met minder tijd. De hoeveelheid informatie die je dagelijks moet verwerken neemt toe. Tegelijkertijd lijkt ons concentratievermogen af te nemen, mede door de versnipperende invloed van smartphones en het internet op onze aandacht. Gelukkig kan je aandacht trainen en leer je in dit webinar hoe je dat kunt doen, zelfs tijdens je werk.

Duits in twee weken

Heb jij ook keinen Käse gegessen van de Duitse taal? Blunder niet langer en spijker je Duits bij met de cursus Duits in 2 weken. Handigs voor als je op vakantie gaat!

Van Windows naar iPad

In deze cursus leer je hoe je de overstap kunt maken van de bekende Windows-computer naar de iPad. Naast algemene aandachtspunten gaan we dieper in op het instellen van de iPad zodat deze als vervanger van de computer gebruikt kan worden. Ook het werken met en beheren van documenten komt uitgebreid aan bod.

Praktisch leidinggeven

Leidinggeven is een vak dat je kunt leren. Jacco van den Berg, trainer leiderschapsontwikkeling, reikt in deze training praktische handvatten, tips en tools aan om dit vak in de vingers te krijgen. We behandelen de theorie van situationeel leidinggeven, bespreken de zeven eigenschappen van effectieve leidinggevenden en geven tips voor leidinggeven op afstand.

Oorlog en vrede

Wat is geopolitiek? Wat is de NAVO? En is de hypersonische raket het nieuwe superwapen? Politicologe Robin Devroe (UGent) en politicoloog en veiligheidsdeskundige Danny Pronk (Universiteit Leiden) leggen het uit.

Wat heb je nodig?

  • een pc, tablet of smartphone
  • toegang tot het internet
  • een Mijn Bibliotheek-profiel

Hoe werkt het?

  • Ga naar het online leerplatform en meld je aan met je Mijn Bibliotheek-account.
    * Nog geen account? Maak dan eerst hier een profiel aan. 
  • Zoek en selecteer de cursus die je wil volgen. Aan de slag!

 aan de slag met het online leerpatform

Veelgestelde vragen