Online leren met de bib

Leren waar en wanneer je wil? Dat kan via het online leerplatform. Je kan kiezen uit gratis interactieve cursussen over uiteenlopende onderwerpen rond vrije tijd, talen en digitale vaardigheden. Volg zoveel cursussen als je wil en neem alle tijd die je nodig hebt.

nieuwe cursussen herfst 2022

Benieuwd naar het universum van James Ensor of liever meer weten over Van Eyck?  Of wil je je verdiepen in het zelfleiderschap van Alexander Rinnooy Kan of ontdekken hoe je succesvol kan leren? Dit najaar staan deze 4 nieuwe cursussen op het online leren platform.

James Ensor, het universum van een fantast. Deze cursus voert een zoektocht uit naar het bizarre en kleurrijke universum van schilder James Ensor (1860-1949). Daarbij wordt er stilgestaan bij de mondaine badplaats Oostende. We maken kennis met de met maskers, schelpen, chinoiserieën en carnavalsattributen gevulde souvenirwinkel van zijn moeder en tante. En we maken kennis met avant-gardistische kunstenaarsgroepen l’Essor en met Ensors geschriften en zijn lang verborgen meesterwerk ‘ De intocht van Christus te Brussel’.

Over Van Eyck, het Lam Gods en de schilderkunst.Wat is er zo bijzonder aan het Lam Gods? Was Van Eyck eerder een marketeer dan een kunstenaar? En wat is kunst? Uiteenzettingen door drie universiteitsprofessoren.

Succesvol leren: de 3 belangrijkste vragen. Door nieuwe dingen te leren weet je meer, kan je meer, begrijp je meer. Je kan met nieuwe kennis en vaardigheden hogerop klimmen. En door nieuwe dingen te leren blijf je groeien. Maar soms weten mensen niet hoe ze het moeten aanpakken. Daarom beginnen ze niet aan een cursus of een opleiding of ze houden er halverwege mee op. Voor je eraan begint, loont het om jezelf drie belangrijke vragen te stellen. Welke vragen dit zijn, en welke inzichten in tips dit oplevert, wordt besproken in dit webinar.

Zelfleiderschap met Alexander Rinnooy Kan.Oud-rector magnificus, oud-bestuurder en oud-senator Alexander Rinnooy Kan werd tot door de Nederlandse Volkskrant tot driemaal toe aangewezen als invloedrijkste Nederlander. Laat je inspireren door zijn ervaring en ideeën over zelfleiderschap.

webinar van de maand december 

Maandelijks zetten we 1 webinar in de kijker. In december is dat Financieel fit: in 6 stappen grip op je geld. Een actueel onderwerp waar niemand ongevoelig voor is. In dit webinar zoomen we in op hoe om te gaan met veranderingen in je financiële situatie en je leert er een budgetplan opstellen onder de deskundige leiding van financieel coach Monica Helbig.

nieuwe cursussen voorjaar 2023

Wil je graag leren presenteren als een pro? Ben je geïnteresseerd in digitale fotografie? Of droom ja van effectief communiceren? Vanaf januari kan je deze drie nieuwe cursussen volgen op het online leren platform. 

Presentere als een pro. Presenteren voor een groep kan voor veel mensen heel spannend zijn. De presentatie is een moment waar veel van afhangt. In deze cursus leer je technieken en tips voor het geven van goede presentaties.

Digitale fotografieIn deze cursus bespreken we de belangrijkste basisbegrippen bij fotograferen, de typische kenmerken van digitale fotografie, de kenmerken van verschillende typen camera's en de instellingsmogelijkheden van een camera. Daarnaast leer je hoe je rekening kunt houden met compositie, belichting en sluitertijd en krijg je informatie over speciale opnames, zoals portretten, natuurfoto's en macrofotografie.

Effectief communiceren. Voer je wel eens een gesprek waarbij je merkt dat hetgene wat je over wilt brengen niet begrepen wordt zoals jij het bedoelt? Of heb je misschien moeite met luisteren, omdat je snel afgeleid bent of snel een mening hebt over hetgeen de ander je vertelt? In deze cursus krijg je praktische handvatten om met dit soort situaties om te gaan, waardoor je leert om effectiever te communiceren. Zodat jij én de ander begrepen worden.

Wat heb je nodig?

  • een pc, tablet of smartphone
  • toegang tot het internet
  • een Mijn Bibliotheek-profiel

Hoe werkt het?

  • Ga naar het online leerplatform en meld je aan met je Mijn Bibliotheek-account.
    * Nog geen account? Maak dan eerst hier een profiel aan. 
  • Zoek en selecteer de cursus die je wil volgen. Aan de slag!

 aan de slag met het online leerpatform

Veelgestelde vragen