huisregels en dienstreglement

 dienstreglement

Ook hieronder kan je het volledige dienstreglement van openbare bibliotheek Kortrijk nalezen.

1 | missie

De openbare bibliotheek Kortrijk (centrale bibliotheek en buurtbibliotheken) is vrij toegankelijk voor iedereen. Ze is een basisvoorziening waar alle burgers kansen en mogelijkheden krijgen om een leven lang te leren, zich degelijk te informeren en de veelzijdigheid van cultuur te ontdekken en te beleven. Op die manier werkt de bibliotheek actief mee aan het versterken van individuele burgers en de bredere gemeenschap.

 

2| toepassingsgebied

  1. Dit reglement geldt voor de centrale bibliotheek, de buurtbibliotheken en de digitale diensten.
  2. De adressen, telefoonnummers en openingstijden van de centrale bibliotheek en buurtbibliotheken, alsook de retributies en uitleenvoorwaarden vindt u op de website alsook in de onthaalbrochure.
  3. Voor bepaalde diensten kunt u 24 uur per dag terecht op de website ‘mijn.bibliotheek.be’. U kunt er de catalogus raadplegen, de leentermijn verlengen, uitgeleende werken reserveren, uw eigen leengegevens controleren…
  4. Het volledige reglement ligt in elke bibliotheek ter beschikking van de gebruiker en kunt u online raadplegen. Op verzoek ontvangt u de volledige versie van het dienstreglement.
  5.  Door u in te schrijven, verklaart u zich akkoord met dit reglement.