De Schrijfwijzen in Kortrijk

08 oktober 2021
Herbekijk hier de vorige editie met als voorlezer Aaron Blommaert, interviewer Charlotte Cattebeke en Christophe Vekeman als eregast.

Volg De Schrijfwijzen 2021 in Kortrijk live mee via de livestream: https://fb.me/e/1Dmf4jAQ0.

Deze editie kiezen we ervoor om in Kortrijk "De Schrijfwijzen"  terug fysiek* te organiseren, net als meer dan 70 andere bibs over heel Vlaanderen.
Op vrijdag 8 oktober ontvangen we je daarom heel graag in onze centrale bibliotheek!

Het concept van De Schrijfwijzen is bekend: de deelnemer die het minst aantal fouten schrijft, gaat naar huis met eeuwige roem en een prijs. Je hoeft zeker geen spellingkrak te zijn om mee te doen. Iedereen vanaf 14 jaar kan een kans wagen want taalplezier en creativiteit staan centraal: langste woorden zoeken, invulteksten, multiple choice, ...

Ook als supporter ben je zeker welkom. Traditiegetrouw wordt het dictee live gestreamd in onze gezellige bar. Ook kan je - al dan niet samen met je vrienden - online voor de fun meeschrijven en meevolgen via de livestream op sociale media.

 Onze voorlezer van dienst is de Kortrijkse Tine Lefebvre. Taal is helemaal haar ding. Ze leest, babbelt en schrijft, is dagelijks met haar passie bezig en wil die met iedereen delen. Dé ideale voorlezer van het dictee dus!

 Presentator Charlotte Cattebeke (Videonauten) is er al bij van onze eerste editie in 2018 en zal ook dit jaar de avond professioneel aan elkaar praten.

 In de jury zetelen Fries Verschaete, Pierre Ruysschaert (Davidsfonds Aalbeke) en bibmedewerker Manon.

Wie kan foutloos alle puntjes op de i zetten?

 vrijdag 8 oktober 2021
 ontvangst vanaf 19.30 uur, start om 20 uur stipt

 centrale bibliotheek, Leiestraat 30, Kortrijk
 gratis, vooraf inschrijven verplicht (online, aan de balie, telefonisch via 056 27 75 00 of via bibliotheek@kortrijk.be)

Door omstandigheden kan de oorspronkelijke voorlezer Colin H. Van Eeckhout (Amenra) niet aanwezig zijn, Tine Lefebvre neemt zijn plaats in.

* alle bibactiviteiten worden georganiseerd met respect voor de huidige cornamaatregelen. Creatief Schrijven vzw voorziet indien nodig ook een digitaal alternatief.

Ik schrijf me in!

mijn gegevens
vragen/opmerkingen
voorwaarden #deschrijfwijzen
  1. Ben je ingeschreven voor een workshop maar kan je toch niet aanwezig zijn? Verwittig dan altijd ruim vooraf altijd de organisator. Dit kan telefonisch op 056 27 75 00 of per mail (vóór 17 uur de dag zelf) naar bibliotheek@kortrijk.be

VERLOOP VAN DE AVOND

  • 20 uur stipt: verwelkoming en instructies
  • 20.10 uur: het traditionele dictee
  • 20.30 uur: meerkeuzespel + het langste woord
  • 20.45 uur: pauze + beraadslaging door de jury
  • 21.15 uur: spellingbee (bij ex aequo)
  • prijsuitreiking

PRAKTISCHE INFO VOOR DE DEELNEMERS

Binnenkort kan je hier alle praktische info terugvinden.

 vrijdag 8 oktober 2021
 ontvangst vanaf 19.30 uur, start om 20 uur stipt

 centrale bibliotheek, Leiestraat 30, Kortrijk
 gratis, vooraf inschrijven verplicht

downloads

grote finale

Op zaterdag 23 oktober 2021 nemen de winnaars van elke bib het In de prachtige en unieke Henry Leboefzaal (Brussel) op tegen de winnaars van het online dictee van De Standaard en NRC. Meer info hierover via www.deschrijfwijzen.be.

De Schrijfwijzen - Het Groot Dictee Heruitgevonden is een initiatief van Creatief Schrijven vzw en De Standaard, in samenwerking met NRC Handelsblad, de Vlaamse bibliotheken en Team Taaladvies.