Groenten leren fermenteren

  • Lessenreeks
  • Persoon en relaties

De groentenfermentatie is een eenvoudige mogelijkheid om de houdbaarheid van je seizoensgroenten te verlengen én de verteerbaarheid ervan te verbeteren. De betere verteerbaarheid komt tot stand door de melkzure fermentatie. Die wordt op een specifieke manier op gang gebracht en zorgt er voor dat “zwaardere” ingrediënten, lichter en daarnaast ook rijker worden aan inhoudsstoffen. In de keuken zorgt de fermentatie van seizoensgroenten ook voor nieuwe en verrassende smaken net omdat de melkzure fermentatie de smaak van je groenten en je toegevoegde droge of verse kruiden intensifieert. In deze les voor aanvangers en geïnteresseerden gaan we ons richten op twee eenvoudige maar zeer belangrijke basistechnieken om onze seizoensgroenten te gaan fermenteren. Op het einde van elke les kan ieder naar huis met twee bokalen groenten om te laten fermenteren. De groenten en het verdere materiaal worden voorzien in de les, bokalen echter dienen zelf te worden meegebracht. Er zullen ook bokalen kunnen worden aangekocht ter plaatse voor wie geen bokalen ter beschikking heeft.

Organised by De Zonnekeuken

Activity Members: Peter Vandermeersch

Wanneer

  • tot
  • tot

Locatie

Heerlijkheid van Heule
Zeger van Heulestraat 55
8501 Heule (Kortrijk)

Prijs

Basistarief: € 80
Kortingstarief (-50%) - 40.00: € 40
Kansentarief (-80%) - 16.00: € 16

Leeftijd

18+

Reservaties

Links

https://avansa-mzw.be/

Organisatie

Avansa Mid- en Zuidwest
Groenten leren fermenteren

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?