Betalings- en annuleringsvoorwaarden webshop

BETALINGS- EN ANNULERINGSVOORWAARDEN WEBSHOP

De Webshop Vrije Tijd van Kortrijk regelt de online-inschrijvingen en betalingen van het vrijetijdsaanbod van diverse stadsteams al dan niet  i.s.m. externe organisaties.

Voor de verwerking van jouw betaling werken we samen met externe instanties zoals Mollie, Ingenico of Envisopay en in deze context delen we ook persoonsgegevens met hen.

A.    DEFINITIEVE INSCHRIJVING:

De online inschrijving is definitief na online betaling via de beveiligde website. Je ontvangt een mail ter bevestiging van de betaling.

B.    ANNULERINGSVOORWAARDEN

Onderstaande annuleringsvoorwaarden zijn eveneens van kracht voor telefonische of rechtstreekse boekingen van het vrijetijdsaanbod bij de organiserende stadsteams.

1.    WIJZE VAN ANNULEREN:
 • Aanvragen voor annuleringen gebeuren steeds bij de organisator van het vrijetijdsaanbod (= organiserend stadsteam). De contactgegevens zijn te vinden op de Webshop Vrije Tijd.
2.    KOSTELOOS ANNULEREN:
 • Annuleren kan kosteloos op de dag van de inschrijving en de 3 daaropvolgende werkdagen.
  • Niet van toepassing bij inschrijving minder dan drie dagen voor de start van de activiteit. Kosteloos annuleren kan dan enkel tot de dag voorafgaand aan de start van de activiteit.
  • Dagtickets museumbezoek: Het ticket kan tot de dag voorafgaand aan de dag waarvoor het ticket geldig is, kosteloos omgeboekt worden naar een latere datum.
3.    TERUGBETALING MITS 5 EURO ADMINISTRATIEKOSTEN:
 • Bij annulering van de activiteit meer dan 14 dagen voor de start van de activiteit (startdag niet inbegrepen) worden er 5 euro administratiekosten aangerekend. Het resterende bedrag wordt teruggestort.
 • Herroepingsrecht bij toepassing van artikel VI, 53 12° van het Wetboek Economisch Recht kan hier niet worden ingeroepen. 
4.    GEEN TERUGBETALING:
 • Bij annulering van de activiteit binnen de 14 dagen voor de start van de activiteit (startdag niet inbegrepen) is er geen terugbetaling mogelijk.
 • Uitzondering hierop kan enkel bij ziekte mét doktersattest (zie 5.)
 • Voor tickets voor de rommelmarkt is geen terugbetaling mogelijk.
5.    TERUGBETALING IN GEVAL VAN ZIEKTE:
 • Er is een terugbetaling pro rata van de gemiste activiteiten vanaf de datum van melding, mits meer dan de helft van de duur van de activiteit afwezigheid en mits het ontvangen van ziektebriefje door het organiserend stadsteam binnen de week na melding. Directe melding bij de administratie van het organiserend stadsteam is noodzakelijk, niet bij de begeleider van de activiteit zelf.
6.    UITZONDERING OP ANNULERINGSVOORWAARDEN:
 • indien uitdrukkelijk vermeld bij de activiteit, kan er afgeweken worden van de annuleringsvoorwaarden.

C.    TERUGGAVE BETALING:

De teruggave van middelen gebeurt standaard via overschrijving door het bevoegde stadsteam.