Collega Pascal van Team Meldpunt 1777

Gepubliceerd op Maandag 21 augustus 2023
Pascal aan het werk
Pascal vond een afwisselende job bij Kortrijk

Pascal Beernaert is administratief medewerker bij Team Meldpunt 1777 sinds januari 2023. Zijn dienst maakt deel uit van de directie Dienstverlening en Sociaal Beleid. Samen met zijn collega's vormt hij het eerste aanspreekpunt van de stad. 

Mijn job

Pascal: “Ik werk in het team 1777, ik vorm dus mee een van de gezichten van de stad. Wij voorzien elke werkdag een telefonische permanentie voor allerhande vragen over de stad en proberen burgers zo goed en zo snel mogelijk aan de nodige info te helpen of door te verbinden met de juiste dienst. Daarnaast verzorgen wij ook het onthaal van het stadhuis tijdens de openingsuren.

Backoffice verwerken wij allerhande vragen die binnenkomen in onze mailbox of noteren wij meldingen. We staan ook in voor aktes en attesten die opgevraagd kunnen worden. Het is bij momenten echt druk, maar de afwisseling maakt het wel plezant. Mijn dagen vliegen voorbij. Wij zijn altijd bezig. En de appreciatie van de mensen die je hebt geholpen, dat geeft heel veel voldoening."

uurrooster van Pascal
Permanentiedienst met goede afspraken

Pascal: "We zijn een permanentiedienst. We krijgen op voorhand een uurrooster zodat we weten in welke weken we op maandagavond en zaterdagvoormiddag moeten werken en op welke momenten we nodig zijn voor de telefonie. Toegegeven, op zaterdagvoormiddag is het soms minder fijn om toch te moeten gaan werken. Maar anderzijds, dankzij die extra uren, kan ik op andere momenten vrij nemen. Zo hoef ik me dus nooit druk te maken over een tandartsafspraak tijdens de week. Of ik stop eens vroeger en geniet van een vrije namiddag. Mits goede afspraken, lukt dat allemaal."