Nieuws - meest recent

Vanaf 23 januari 2017 zijn er rioleringswerken in de Rekkemsestraat. Tijdens de werken geldt éénrichtingsverkeer in de Rekkemsestraat tussen de rotonde Rekkemsestraat/Marktstraat (IJzerpoort) en het kruispunt Rekkemsestraat/Marktstraat/Baliestraat.

Het wegdek in de Meensesteenweg vanaf het Guldensporenstadion tot voorbij de ingang van de begraafplaats is verzakt. Vanaf 30 januari 2017 voert de stad aanpassingswerken uit aan deze riolering. Het verkeer komende van Kortrijk met bestemming Bissegem wordt één week omgeleid.

Tijdens de kille wintermaanden kunnen ouderen en hulpbehoevenden wel extra ondersteuning gebruiken. Stad en OCMW Kortrijk lanceren dan ook een warme oproep naar elke stadsgenoot om extra waakzaam te zijn voor buurtbewoners die tijdens sneeuw- en ijzeldagen geïsoleerd dreigen te raken.

Wegens onderhoudswerken zal de Budabrug op 26 januari omhoog staan.

Dinsdag 24 januari monteert de firma Artes Depret een Torenkraan in de Sint Jorisstraat voor de werf van het volksrestaurant. Het is die dag niet mogelijk om van de Doornikselaan naar de Spoorweglaan te rijden.

Van 23 tot en met 27 januari geldt éénrichtingsverkeer in de Gentsestraat tussen de Harelbeeksestraat en de Vestingsstraat. Het verkeer met herkomst Plein wordt omgeleid via de Vestingsstraat, Vaartstraat en Harelbeeksestraat om de Gentpoort te bereiken.Voetgangers en fietsers kunnen wel passeren.

De Sint-Janslaan is op donderdag 19 januari afgesloten voor het verkeer.

Zelfstandige ondernemers en beoefenaars van vrije beroepen wachten best niet tot ze 60 of 65 zijn om hun eindeloopbaan en toekomst goed voor te bereiden. Er valt immers heel wat op voorhand te regelen en dit op fiscaal, juridisch, bedrijfseconomisch en financieel vlak.
Daarom organiseren UNIZO en Integraal VZW (Dienst Ondernemen 50+) in samenwerking met verschillende beroeps- en sectororganisaties in het voorjaar 2017 een informatiecyclus over eindeloopbaan-, toekomstplanning en pensioenvoorbereiding.

Zondag 5 maart  wordt de eerste van drie superkoopzondagen boven de doopvont gehouden. Alle bovengrondse en ondergrondse parkings zijn op die dag gratis. Er zullen koopcheques worden uitgedeeld ; voor een mininmumaankoop van 125€ krijgt de klant een geschenkcheque twv 40€ .  Een echt Kortrijks Kinderland zorgt ervoor dat ouders ongestoord kunnen shoppen terwijl hun bengels de tijd van hun leven hebben. Kortom de ganse binnenstad ademt shoppen voor het ganse gezin!

21/01

Schouwburg Kortrijk en PERPLX slaan de handen in elkaar voor ‘Soiree PERPLX’, een voorproefje op het jaarlijkse ‘Festival PERPLX’. Geniet van het avontuurlijke spektakel van Violette Wauters en Camille de Truchis met o.a. een speciaal voor de avond nieuw cabaretnummer.