Nieuws - meest recent

26/02

Op zondag 26 februari verwelkomt Kortrijk de renners van de wielerklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne. Het traject van de renners door Kortrijk loopt van de Brugsesteenweg via de Brugsepoort en de Overleiestraat (Budabrug), door de Leiestraat naar de Grote Markt en de Doorniksestraat. Via de tunnel, de Wandelweg, Zwevegemsestraat en de Romeinse-laan rijden de renners verder naar de Gentpoort.

25/03

Uitwisseling, inspiratie en een verkwikkende voorjaarswandeling: dat zijn de ingrediënten van de Trefdag Trage Wegen 2017. De werkgroep Trage Wegen van Natuur.koepel Zuid-West-Vlaanderen en de vzw Trage Wegen heten daarvoor iedereen welkom in onze stad op zaterdag 25 maart 2017. Een niet te missen ontmoetingsmoment voor lokale werkgroepen én voor alle fervente wandelaars en fietsers.

10/03

Als eerste indoor tuinbeurs van het jaar, van 10 t.e.m. 12 maart, speelt TUINXPO gretig in op de steeds evoluerende tuintrends. Wat mag je verwachten? Naast een compleet aanbod van alle mogelijke materialen, producten, advies en ideeën voor de tuin, ontdek je er ook inspirerende groenzones en demotuinen. Als tuinliefhebber doe je gegarandeerd inspiratie op, je beleeft er je passie... vier de lente en bereid je voor op een 'long hot summer'!

In de wolken met Skywonder

Wie altijd al gepassioneerd was door luchtvaart, vindt op 25 en 26 maart helemaal zijn of haar gading in Skywonder. Deze nieuwe beurs in Kortrijk Xpo zet de kleine luchtvaart centraal en is daarmee een primeur voor België en Noord-Frankrijk. Een compleet belevingsprogramma brengt de bezoeker helemaal in de sfeer.

Begin juli startte de stad Kortrijk met het invoeren van éénrichtingsverkeer in de omgeving van Park Ten Akker. De situatie werd intussen op basis van een voor- en nameting positief geëvalueerd:

-        De intensiteit van het verkeer is sterk afgenomen in de B.Gillonlaan; gelijk gebleven in de A.Devaerelaan; en slechts licht gestegen in de Ten Akkerdreef.

18/02

In deze sessie verduidelijkt de Digidokter het nut van gezondheidsapps, krijgen we een overzicht van verschillende gadgets en horen we waar er betrouwbare medische informatie online te vinden is.

Wanty startte eind januari 2017 in opdracht van K-Tower THV (Koramic + Van Roey Vastgoed) met de asbestsanering van de Collegetoren. De toren is eigendom van vzw schoolbestuur De Pleinschool en Sint-Amandscollege.
Aansluitend - van april tot augustus 2017 -breekt de aannemer de toren af. Het zijn zeer gespecialiseerde afbraakwerken.

De intekenperiode voor de samenaankoop groene stroom die de provincie West-Vlaanderen voor ons organiseert, werd verlengd. Je kan nog steeds inschrijven op www.samengaanwegroener.be

Zo krijg je volledig vrijblijvend de kans om over te stappen op goedkopere en groene elektriciteit en goedkopere aardgas. 

 

De firma Wegenbouw Ockier uit Kuurne legt het trottoir her aan in het Plein ter hoogte van de nieuwbouw van het rust- en verzorgingstehuis Sint Vincentius. Tijdens deze werken zal er geen verkeer mogelijk zijn in het stuk Plein, tussen de Voorstraat en de Groeningestraat. Omrijden kan via de andere kant van het Plein. De werken zijn gepland van donderdag 16 februari tot donderdag 23 februari ’17.