Nieuws - meest recent

Het invullen en indienen van de belastingsaangifte is een jaarlijkse opdracht. Hulp nodig? De federale overheidsdienst Financiën houdt een zitdag in het Sociaal Huis (Budastraat 27) op donderdag 25 juni van 13 tot 16 uur. Zij vullen ter plaatse de aangifte gratis voor jou in.

Zijn de koffers al afgestoft, heb je het wereldwijde web afgespeurd naar de leukste vakantiebestemming? Denk er dan ook aan om de nodige reisdocumenten aan te vragen. Op www.diplomatie.belgium.be kan je vanuit je luie zetel op verkenning gaan. Zorg daarna voor een to-do lijstje en kom even langs bij de dienst Burgerzaken van het stadhuis.

Op 13 juni 2015 organiseert de stad Kortrijk in samenwerking met Voka, VDAB, UNIZO, Verso en K in Kortrijk de jobbeurs 'Shop A Job!'. De beurs vindt plaats van 9.15 tot 12.15 uur in K in Kortrijk.

Bij ons dagelijks computergebruik bewaren we regelmatig bestanden. Dit kunnen zelfgemaakte tekstdocumenten zijn, maar ook bvb. multimedia-bestanden die we hebben gedownload van het internet. In deze sessie bespreken we de voor- en nadelen van allerlei soorten oplossingen (magnetisch, optisch, flashgebaseerd, clouddiensten).

02/06

Vanaf dinsdag 2 juni is het weer leuk toeven op de Kortrijkse Grote Markt. Volleyteam Kortrijk mag dit jaar de spits afbijten met een sterk beachprogramma.

06/06

Het koopweekend van 6 en 7 juni belooft opnieuw iets bijzonder te worden. Verwacht je aan beachvolley op de Grote Markt, authentieke Corvettes op het Schouwburgplein, bijzondere vogels in het winkelwandelgebied en ook een kunstmarkt, antiekmarkt en versmarkt.

Ter hoogte van de Overleiestraat 1, de thuishaven van vzw Wit.h openen we ter gelegenheid van SINKSEN een pop-up restaurant. Het wordt een gloednieuw concept waar we niks over verklappen. Zorg er wel voor dat je op tijd bent om dit spektakel niet te missen! Sergi Estebanell, de bedenker van dit concept, was al eerder te gast in Kortrijk. Hij zette met The Wandering Orchestra in 2013 al eens de Grote Markt op stelten om daarna met een grote schare toeschouwers in het zog de stad in te trekken. Deze keer speelt het gezelschap kokeneten.

2015. Vijf jaar Tacticz Outdoor! ’t Plein in Kortrijk wordt terug 3 dagen de´ locatie. We boekten opnieuw de top van de electronische muziekscene voor jou. Zowel nationaal als internationaal. Een gezellige bar, zalig terras en de prachtige omgeving zijn terug. Met dit jaar 2 podia.

Je ontdekt er alles over op: Tacticz facebook

Een ‘vergeten’ Franse fanfare neemt een verlaten en uit zichzelf bewegende muziekkiosk in. De groep muzikanten, in hun eeuwige blauwe werkmans-over-alls, spelen van in en rond die malle kiosk een mix van Oost-Europese, Zuid-Amerikaanse en andere jazzy ritmes met instrumenten als zagen en hamers. Zic Zazou, reeds eerder te gast op SINKSEN, is een typisch Franse groep en staat garant voor een schijnbaar nonchalant en volks muziekspektakel met zeer feestelijke toets.

Morgen kan je hun dolle fratsen ontdekken op Buda Beach om 21u30.

Buddha Bash is een nieuw en fris project dat in het teken staat van Sinksen, Lente, Kortrijk en al het jonge en oude talent dat een boost verdient. Een gratis benefiet festival by day met oa Ge`sman, The Lumbers & Diablo Boulevard tot een blasting DJ bash by night met oa Sven Van Hees & Maddis tot in de vroege uurtjes. Dit festival is voor elke Kortrijkzaan, jong & oud

1 reacties