Nieuws - meest recent

18/07

De fandag van KV Kortrijk op 18 juli is het uitgelezen moment om uitgebreid kennis te maken met de spelersgroep en de nieuwe trainer Johan Walem. Omgekeerd kan de club zo haar supporters bedanken voor hun onmisbare steun. Op het programma staan onder meer een spelersvoorstelling, een showtraining van de A-kern, fotomomenten met de spelers, optredens van 2Fabiola en Pat Krimson, en een afsluitende party met DJ’s.

Op 3 en 4 oktober vindt een gloednieuw initiatief plaats: Het Lekkerste Weekend van Kortrijk. Onderdeel van dit weekend vormt de kinderkookwedstrijd ‘Kortrijkse Kinderen Koken’ op zondag 4 oktober.
De kookopdracht luidt als volgt: kom creatief uit de hoek en bak een vernieuwde Manten en Kalletaart, een typisch Kortrijkse streekspecialiteit.

Naar aanleiding van de feestdagen op 11 en 21 juli en 15 augustus sluiten de stadsdiensten de deuren.

12/07

Op zondag 12 juli vindt de Big Jump plaats. Duizenden Europeanen wagen de sprong in waterlopen en vragen daarbij aandacht voor zuiver water. In Kortrijk spring je om 15 uur ter hoogte van de Visserskaai in het kanaal Bossuit-Kortrijk. Vanaf 14 uur begint de randanimatie.

04/07

In het kader van Flux, de Kunstroute langs de Leie, kunnen sportievelingen en buurtbewoners zich de hele zomer lang uitleven op een gesloten fiets- en wandelparcours op het Sint-Amandsplein. De Velodroom, een creatie van kunstenaar/schilder Elke Thuy en filosoof/theaterwetenschapper Bruno Herzeele, is een omloop van circa 100 meter, met de prachtige grote boom op het plein als centraal punt.

11/07

Op 11 juli is het Schouwburgplein omgetoverd tot een kinderparadijs. Dan vindt van 11.30 tot 17.30 uur de Ravotdag plaats. Dit evenement garandeert sport-, spelen leesplezier voor het hele gezin. Op het Schouwburgplein verrijst een speel- en stripdorp. Dit tijdelijk dorp bestaat uit spingkastelen, speel- en kleurtenten.

10/07

Op 10 juli vindt op de Groeningekouter aan het Groeningemonument vanaf 17.45 uur de officiële plechtigheid rond de Vlaamse Feestdag plaats. Daarna organiseert vzw Feest in Kortrijk een uniek zomerconcert aan het Groeningemonument met om 19.30 uur Vlaanderen Zingt, die je meeneemt in een avond vol meezingers.

10/07

Vlaanderen Zingt trekt ook dit jaar opnieuw door Vlaanderen. Deze zomer doen ze opnieuw Kortrijk aan. Kom uit volle borst meezingen op vrijdag 10 juli vanaf 19.30u aan het Groeningemonument in Kortrijk.

Op donderdag 16 juli 2015 is het weer zover. Het Kortrijks Ondernemerscafé is te gast bij de Zuiderse Zomermarkten. Vanaf 17 uur kan je terecht op het Sint-Maartenskerkhof voor het netwerkmoment bij uitstek voor Kortrijkse ondernemers.

Dyzo, gegroeid uit de fusie van 'Efrem' en 'Tussenstap', begeleidt zelfstandige ondernemers in moeilijkheden. Een team van gespecialiseerde beroepskrachten helpt je verder op economisch, juridisch en psychologisch vlak. Ondernemers kunnen bij Dyzo in alle discretie terecht voor het redden van hun zaak, voor het leefbaar maken van een faillissement en voor ondersteuning van een nieuwe start na faling.
De stad Kortrijk sloot een samenwerkingsovereenkomst af met Dyzo. Voortaan kan je elke tweede dinsdag van de maand terecht bij Dyzo in het Ondernemerscentrum Kortrijk.