Nieuws - meest recent

29/09

In oktober verwennen we je met twee boeiende tentoonstellingen. Je ziet werk van Klaas Verplancke in Museum X en tien kunstenaars zetten hun werk in de kijker bij Fair and Square in Bubox.

08/10

Tijdens de Nacht van de Duisternis op zaterdag 8 oktober organiseert de stad Kortrijk i.s.m. Lieve Zusjes Stoere Broers een toffe activiteit in het Boerenhol.

Met een prachtig slotfeest werd vrijdagmiddag aan het Poortgebouw V-TEX Jong Kortrijk Spreekt afgerond. De kinderen uit de buurt stelden er trots hun realisaties van de voorbije jaren voor.

24/09

Traditiegetrouw legt de bibliotheek in Kortrijk hun bezoekers in de watten.
Op zaterdag 24 september doen ze daarom mee aan de 'Dag van de Klant' met dit jaar als thema 'Op je wenken bediend'. 

De stad Kortrijk wil de trouwe bezoekers die dag ook een gratis UiTPAS aanbieden.
Ga langs in de bib en vraag je UiTPAS aan, de medewerkers geven graag je graag antwoord op al je vragen over deze vrijetijdskaart!

Meer info: www.kortrijk.be/uitpas

Ben je minder mobiel en wil je toch meegenieten van de programmatie tijdens autovrije zondag? Het OCMW haalt minder mobiele inwoners van Kortrijk thuis op en zet hen af in het feestgedruis op autovrije zondag.

Dinsdag 20 september demonteert firma DSV Crop uit Meulebeke de torenkraan die op de rijbaan staat in de Gentsestraat. Tijdens deze demontage is er geen autoverkeer toegestaan in de Gentsestraat.

Momenteel zoekt OCMW Kortrijk een (m/v) casemanager - project Mission (contractueel - 5 VTE - Niveau B1-3 - duurtijd project: 1 september 2016 tot 31 augustus 2019). Jouw motivatiebrief en CV, samen met een kopie van je diploma, moet jeuiterlijk op dinsdag 4 oktober 2016 aan OCMW Kortrijk bezorgen.

Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, voert binnenkort onderhoudswerken uit aan de overweg van de Kortrijksestraat in Heule. Van dinsdag 20 tot en met vrijdag 30 september is de overweg van de Kortrijksestraat afgesloten voor alle verkeer (ook voor fietsers en voetgangers).

Op 19 september starten er herstellingswerken aan de rijweg van de Stasegemsestraat (deel tussen de Veldstraat en Groeningekaai). De Stasegemsestraat is vandaag gekend als een lappendeken van asfalt met scheuren en putten. De bewoners vragen al langer naar een betere weg. Deze werken zullen max. 5 weken duren. Er is geen verkeer toegestaan in de werkzone. Er zijn omleidingen voorzien.

Het OCMW van Kortrijk krijgt een flinke ondersteuning van de Europese Commissie in zijn strijd tegen armoede. Dankzij een goedgekeurd project met een subsidie van anderhalf miljoen euro over drie jaar, kan Kortrijk de armoede bij gezinnen met jonge kinderen sterker aanpakken.