Nieuws - meest recent

01/09

Goede voornemens om het jaar 2016 sportief in te zetten maar geen idee welke sport bij jou past? Kom dan in de week van 4 tot en met 9 januari gratis kennismaken met onze activiteiten.

Op woensdag 31 augustus zijn er herstellingswerken in de G. Marconilaan.

25/08

De weerberichten laten niets aan de verbeelding over. Het wordt tropisch warm deze week. Voor jong en oud wordt het zoeken naar plaatsjes die afkoeling kunnen brengen. Het openluchtzwembad Abdijkaai is dan ook bij uitstek ‘the place to be’ voor Kortrijkzanen. Om de inwoners maximaal te laten genieten van de tropische temperaturen steekt het zwembadpersoneel de komende dagen een tandje bij.

27/08

Op 27 augustus organiseert Kunst in Huis voor de tweede keer Kunst in Huis on Tour in de BUDAfabriek in Kortrijk. Ze blijven daar tot en met zaterdag 10 september. Kunst in Huis is een kunstuitleen. Hun collectie telt meer dan 5000 kunstwerken van beginnende kunstenaars uit Vlaanderen en Brussel. Al vanaf €10 per maand kan je zelf kunst in huis halen.

De bibliotheek laat zich bijstaan door een adviesraad. Op dit moment zijn er enkele plaatsen vrij en doen we een oproep naar kandidaat-adviesraadsleden.

06/09

De eerstvolgende cursus Eerste Hulp – Help start in Kortrijk op dinsdag 6 september. De lessen worden gegeven op dinsdag- en vrijdagavond van 19 tot 21.15 uur in het Rode Kruislokaal, Antoon Van Dycklaan 14A te 8500 Kortrijk. De cursus zelf is gratis. Bij aanvang van de cursus kan je het handboek Eerste Hulp aanschaffen.

Infrabel voert onderhoudswerken uit aan de spoorwegovergang ter hoogte van de Moeskroensesteenweg in Aalbeke van zaterdag 3 tot en met maandag 5 september 2016 en van zaterdag 10 tot en met woensdag 14 september 2016

Vanaf maandag 29 augustus 2016 start Wegen en Verkeer West-Vlaanderen asfalteringswerken op de N43 Pottelberg/Torkonjestraat in Kortrijk

De werken in de Gullegemsesteenweg hebben vertraging door een onderspoeling van de rijweg. De straat wordt weer opengesteld op 31 augustus.

gratis | centrale bibliotheek
4 x op woensdag van 16 tot 17 u.