Nieuws - meest recent

Verplaats je in Kortrijk voor slechts €1 met je Blue-bike

Zoek je een alternatief voor je dagelijkse trip met de wagen? Ontdek Blue-bike in Kortrijk.

De Kortrijkse gemeenteraad heeft er voor gekozen om 'op pad' te gaan. Op die manier brengen we de politiek dichter bij de inwoners. Op maandag 11 mei 2015 komt de gemeenteraad langs in Rollegem. De gemeenteraad vindt plaats in de parochiezaal van het buurthuis.

Het slotspektakel van SINKSEN15 op maandagavond 25 mei belooft iets speciaals te worden. Cie Artonik brengt er zijn show 'The Color of Time' waarbij de stad alle kleuren krijgt van de regenboog.

Het geprijsde spektakel brengt mensen dichter bij elkaar en iedereen kan hieraan deelnemen. Je participeert in de choreografie die makkelijk is aan te leren dankzij online instructievideo's. Ook altijd al deel willen uitmaken van een mega-spektakel?

Schrijf je dan snel in via onderstaande link

Bolwerk zet samen met De Stuyverij en kompanen de eerste en enige Sinksen Camping op! Beleef dit jaar Sinksen op een andere manier! Er zijn verschillende mogelijkheden: eigen tent meebrengen, slapen in een gemeenschappelijke tent of glamping in luxe.

De werken in de Heirweg zijn nog volop aan de gang en naderen stilaan hun eindpunt. Wij stellen momenteel echter vast dat de toestand van de kasseien op het kruispunt Izegemsestraat –Heirweg veel verslechterd is na de voorbije winterperiode. Om de kasseien op een veilige manier te kunnen herleggen en om de nodige uithardingstijd te voorzien zullen we de Izegemsestraat ter hoogte van de Heirweg voor 7 kalenderdagen afsluiten.

Foto kruispunt Heirweg - Izegemsestraat

Wil je graag zelfstandige worden? Ben je van plan een eigen zaak te starten? Of je hebt een zaak overgenomen? Dan is de UNIZO Startersweek écht iets voor jou!

Het “Stationsproject Kortrijk” wil de mobiliteit in de stationsomgeving voor de verschillende weggebruikers optimaliseren én van de stationsomgeving opnieuw een buurt maken waar het aangenaam vertoeven is. Het eerste deelproject dat in de loop van 2016 in uitvoering gaat, is ondermeer de bouw van een tunnel en een ondergrondse parking. De vrijgekomen openbare ruimte wordt kwalitatief en groen ingericht. De autoluwe en groene beleving van de stationsomgeving staat centraal.

17/05

Onder de noemer '@llemaal ditigaal' start binnenkort een basiscursus computer en internet voor mensen met een mentale beperking.

01/05

Het 1 mei-festival in het Begijnhofpark op vrijdag 1 mei brengt niet enkel muziek, maar ook een mountainbike tocht, een reuze barbecue en een kinderdorp met onder meer een hindernissenpiste, springkasteel, ballendorpen en knutselstand. Het muziekprogramma bevat optredens van Ed Sullivan Quartet, Zinger, Soldier’s Heart, Slongs Dievanongs, Flip Kowlier, DJ Yves Deruyter en DJ Lotto.

Het evenementenplein/parking op de site wordt omgedoopt tot het Nelson Mandelaplein. Op de gemeenteraad van maandag 20 april werd de naam goedgekeurd. De commissie voor straatnaamgeving diende het voorstel in.