Nieuws - meest recent

De stad Kortrijk lanceert een plan om inwoners aan het renoveren te krijgen en pompt daar jaarlijks 1,25 miljoen euro in. "Een must, want 65 procent van de huizen is ouder dan 70 jaar", zegt schepen van Wonen Wout Maddens (Open Vld). Het doel is om duizend woningen per jaar te renoveren. Vier renovatiebegeleiders zullen mensen gratis bijstaan bij de uitvoer van hun plannen.

Als kleine onderneming ben je voor de financiering van investeringen en activiteiten veelal afhankelijk van bankkrediet. De Vlaamse Kredietbemiddelaar, een onderdeel van het Agentschap Innoveren & Ondernemen, kan helpen om de onderhandelingspositie bij de bank te versterken en om een oplossing te vinden voor ondernemers met kredietproblemen.

Plan Nieuw Kortrijk stelde als doel om de woonkwaliteit in Kortrijk te verbeteren én de woningen betaalbaar te houden. Daarom werkte de stad een sterk renovatieplan uit om de kwaliteteit van de woningen te verbeteren.

Kortrijk beschikt over een dynamisch en ondernemend OCMW dat mensen sterker wil maken en frequent pioniert in nieuwe dienstverlening voor iedereen die in Kortrijk woont, met bijzondere aandacht voor mensen met minder welzijnskansen en voor senioren.Het OCMW Kortrijk werft een tijdelijke woonzorgverlener aan voor zijn departement Welzijn - wijkteams en dienstencentra.

De Klimaatweek, die van 14 tot en met 21 februari 2016 loopt, is de gelegenheid om extra focus op de klimaatuitdagingen te leggen.
Kortrijk streeft ernaar een klimaatstad te worden, met zuivere lucht, proper water en een duurzame mobiliteit, én waar aandacht is voor bewust aankopen en consumeren. Om deze uitdagingen levend te houden, organiseert Kortrijk ook dit jaar een Klimaatweek. We kijken waar we staan en voeren samen met partners klimaatacties. Dit jaar ligt de klemtoon op natuur en groen, om klimaatwijziging te bufferen.

In een speelstraat wordt de ganse straat, of een stukje ervan, verkeersvrij gemaakt om iedereen op straat te laten spelen (in een periode) tijdens de paasvakantie of zomervakantie. Jouw aanvraag om een speelstraat te organiseren is welkom tot 1 maart voor de paasvakantie en tot 1 mei voor de zomervakantie.

14/02

De leiding en kookploeg van chiro Tsjoef willen het gezin van Arno, die voor een zeldzame beenmergziekte een experimentele behandeling ondergaat, een hart onder de riem steken met de actie 'Stovers voor Arno'. Op zaterdag 20 februari maakt de kookploeg voor iedereen overheerlijke stovers (stoofvlees) klaar. Geef jouw bestelling alvast door.

05/03

Stal13 voelt de onweerstaanbare drang om ramen en deuren open te smijten, tafels en stoelen op te blinken en lampenkappen af te stoffen! In de traditie van de lenteschoonmaak biedt Stal13 op 5 en 6 maart alle unieke creaties met stevige kortingen aan.

14/02

Twintig kunstenaars verwerken hun liefdesverhaal in beeld en klank in de tentoonstelling 'IK HEB HARTEKLOP, liefde voorbij de beperking'. De tentoonstelling loopt van 14 tot en met 28 februari 2016, telkens van woensdag t.e.m. zondag van 14 tot 17 u. en op afspraak via info@vzwwith.org.

06/02

Krokuskriebels wil gezinnen met kinderen een warme museumbeleving aanbieden. Ook Texture werkt mee aan deze grootse museumhappening voor families met kinderen tot 12 jaar. Krokuskriebels is ideaal om – misschien voor het eerst – met de kinderen het museum te bezoeken.