Nieuws - meest recent

STADSONTWIKKELINGSBEDRIJF ZOEKT FINANCIEEL DESKUNDIGE (B1 – B3)

De organisatie

Het Stadsontwikkelingsbedrijf Kortrijk (SOK) staat als autonoom gemeentebedrijf in om de beleidsdoelstellingen van de stad uitvoerbaar te maken en te realiseren. Vanuit zijn deskundigheid en nauwe relatie met de private sector is voor het SOK, naast de projectregie over de eigenlijke stadsprojecten, een specifieke rol weggelegd in het zoeken naar opportuniteiten voor stadsprojecten gegenereerd vanuit de private sector.

 

De job

Radicalisering staat tegenwoordig hoog op de politieke en maatschappelijke agenda. Maar wat houdt radicalisering precies in? Wat is het verband met het conflict in Syrië en welke rol speelt de islam hierin? En welk antwoord kan er hierop geboden worden zowel op vlak van beleid (lokaal en internationaal), als op vlak van ideologie? Kom het te weten op dinsdagavond 8 december in het Dakcafé in het stadhuis Kortrijk. Inschrijven kan tot en met 6 december.

Op donderdag 3 december 2015 organiseert een groep overenthousiaste studenten sociaal werk van hogeschool Howest een digitaal volksfeest in de Freinetschool De Baai, op wijk Lange Munte.

Op 3 december 2015 vindt de laatste Bizcamp plaats in de Budafabriek in Kortrijk. Bizcamp is een 'unconference', door en voor ondernemers. Het is een open workshop event waarbij de deelnemers hun kennis delen en zo de inhoud bepalen. Ben jij al ingeschreven?

Droom je er ook van om met een katapult vogels te schieten naar een stel varkens? Join the club: het spelletje 'Angry Birds' behoort al jaren tot de meest gedownloade toepassingen in de 'App Store' van Apple en de Google 'Play Store'. Maar we laten je ook kennis maken met een aantal praktische en intelligente tools.

W13 is een nieuwe regionale vereniging waarin 13 OCMW’s en CAW Zuid-West-Vlaanderen samenwerken op vlak van sociaal- en welzijnsbeleid. W13 heeft als doel een gezamenlijke sociale, zorg- en welzijnsstrategie te voeren en beoogt een performant, transparant en efficiënt regionaal welzijnsbeleid.
Voor het regionale project 'Woonclub' zijn wij op zoek naar (m/v) 2 medewerkers woonclub (Contractueel - voltijds - bepaalde duur)

03/12

Op donderdag 3 december bouwt erfgoed zuidwest een eigen Pop-up museum, een tentoonstelling gecreëerd voor én door de deelnemers, in V-tex (Pieter de Conincklaan 23 A, Kortrijk). Ieder met een interesse in erfgoed is vanaf 19 uur welkom. Breng een eigen stukje erfgoed met je mee, iets wat je zelf waard vindt te bewaren.

02/12

Andrea Croonenberghs, Kobe Van Herewegen en Jan Muës graven zich een weg in de Nederlandstalige muziekgeschiedenis. De voorstelling vindt plaats op 2 december om 14:30u

Winternacht Rollegem vindt plaats op zaterdag 19 december. Vanaf 17:30u kan je genieten van een sfeermarkt op Rollegemplaats.

Je hebt de gemeenteraad altijd al eens live willen meemaken, maar je raakte je er nooit op tijd? Dit is je kans. Na Heule, Bellegem en Rollegem komen we op maandag 7 december om 19u naar het ontmoetingscentrum De Troubadour in Bissegem.