Nieuws - meest recent

Prototyping 2015 wil een verbindingsplatform zijn voor alle betrokkenen in de prototyping industrie; zowel in de creatieve als de maakindustrie. Het is een sterk gebruiksgerichte vakbeurs voor al wie actief is op het vlak van productontwikkeling, prototyping en productie in lage volumes.

De nagelnieuwe najaarscampagne We Are Creators wil mensen uit de ruime regio naar Kortrijk lokken en hen kennis laten maken met onze creativiteit en onze spitsvondige ideeën. Er staan immers heel wat baanbrekende activiteiten en evenementen op het programma waarmee Kortrijk haar imago als ondernemende en gedurfde stad in de verf kan zetten.

08/10

Op donderdag 8 oktober, bij de start van het nieuwe academiejaar, vindt in de Burgemeester Reynaertstraat een nieuw studentenfeest plaats: Student Street Concert. Student Street Concert komt tot stand door een samenwerking tussen de stad, de horeca van de Burgemeester Reynaertstraat en de studentenclubs.

Classic-Event is een lifestyle, kunst en gastronomie beurs met een rijke geschiedenis. Na het succes van de vorige editie van Classic Event in 2013 in Kortrijk Xpo, zet dit sinds 1987 georganiseerde event alle zeilen bij om van de versie van 2015 een nog groter succes te maken. Van 7 tot 15 november in Kortrijk Xpo.

In de Magerstraat, tussen huisnummers 4 en 10, is er een probleem met de waterafvoer. Om deze te kunnen verzekeren plant de Stad Kortrijk binnenkort verbeteringswerken in dit deel van de Magerstraat.

In de Leuzestraat, tussen Bellegemsestraat en Volksberg, is er een probleem met de waterafvoer. Om deze te kunnen verzekeren plant de Stad Kortrijk binnenkort verbeteringswerken in dit deel van de Leuzestraat.

K in Kortrijk en de winkelstraten presenteren Bangeleuk! : een Halloweenspektakel voor jong en oud. Kom gezellig mee griezelen op 30 oktober met compagnie Bangeleuk. Vampire B-Boys, zombies, heksen, geesten, pompoenen, … en nog zoveel meer staan op het griezelmenu.

Vanaf zaterdag 3 oktober 2015 tot en met vrijdag 13 november 2015 neemt Wim Vandekeybus je mee naar voorstellingen van Gala Moody, Thi-Mai Nguyen, Yassin Mrabtifi, Máté Mészáros en schotelt je ook eigen danswerk ('Spiritual Unity'), filmwerk ('Monkey Sandwich / The film + Live Muziek') en fotowerk (tentoonstelling in The Cotton Club of Foyer) voor.

Kan je ook niet wachten om je nieuwe garderobe bij elkaar te shoppen? Kom dan op zaterdag 10 oktober naar de Steps Shopping Days in Kortrijk! Duizenden mensen komen daar op af om te genieten van de extra kortingen die de deelnemende handelaars bieden.

Night Shift op 3 oktober in Kortrijk Xpo verzamelt creatieve ondernemers voor een nieuwe manier van zaken doen, terwijl de dj op zorgt voor de perfecte vibes van de avond. Startende ondernemers én gevestigde waarden komen er samen om op een inspirerende, informatieve en tegelijk informele manier kennis te maken met mensen, diensten en producten.