Nieuws - meest recent

28/05

De Best Show Teams Finale is een finalewedstrijd voor de dans- en demogroepen Demo of demonstratie gymnastiek is een mengeling van dans, gymnastiek en spektakel. Er worden meerdere gymdisciplines in één demonummer verwerkt. Jongens en meisjes werken samen om op zo'n origineel mogelijke manier uit de hoek te komen. Er wordt gestreden om de titels 'Best Demoteam' en 'Best Trends/Jazz Dance Team'.

04/06

Heb je een favoriete Red Dragon en wil je zijn handtekening bemachtigen? Wil je een wedstrijdje SmashVolley spelen op het terrein van de Red Dragons? Kom dan zeker een kijkje nemen tijdens de Fandag en supporter tijdens de wedstrijd tegen Portugal. Gratis toegang.

Stad Kortrijk herbergt veel verborgen stukjes groen die de ideale speelruimte vormen voor kinderen en hun ouders. Samen met de organisatie Lieve Zusjes – Stoere Broers tovert Kortrijk enkele groenzones om tot speelterreinen en gaat zij op zoek naar echte ‘wildebrassen’. Bedoeling is dat kinderen en hun ouders via diverse speelnamiddagen kampen leren bouwen, vliegers en buitenspeelgoed maken, miniatuurvlotten in elkaars steken, buiten koken, …

28/05

Traditiegetrouw stelt de afdeling mode- en theaterkostuums van de Academie Kortrijk onder de naam ACAMODA de collecties van de studenten voor aan het grote publiek.

De modeshow vindt dit jaar plaats op zaterdag 28 mei.  Er is een show om 19u en 21u.  Beide shows gaan in TEXTURE, Noordstraat 28.

24/06

BUMP festival is een organisatie van de opleiding Devine, Digital Design and Development aan Howest. 7 internationale topsprekers komen op 24 juni naar de Kortrijkse Schouwburg en brengen er een inspirerende talk rond design en creative development. Zo moet Kortrijk die dag het epicentrum zijn voor 700 creators, starters, ondernemers, artiesten, studenten, leerkrachten en docenten.

Kortrijk beschikt over een dynamisch en ondernemend OCMW dat mensen sterker wil maken en frequent pioniert in nieuwe dienstverlening voor iedereen die in Kortrijk woont, met bijzondere aandacht voor mensen met minder welzijnskansen en voor senioren.

 

Het OCMW legt een werfreserve assistent begeleider kinderopvang (m/v) aan voor de buitenschoolse opvang (niveau D, contractueel).

  

Vergeet ook dit jaar niet om tijdig je belastingsaangifte in te dienen!

Je kan de aangifte elektronisch doen op www.taxonweb.be of de ingevulde papieren versie sturen naar het scanningscentrum te Gent. De papieren aangiftes moeten binnen zijn tegen 30 juni, voor een aangifte via Tax on web heb je tijd tot 13 juli 2016.

Heb je kinderen ten laste? Je kan tot 430 euro per kind terugkrijgen van de belastingen. Dien dus zeker een aangifte in! 

22/05

Tijdens de expo Water.War in Budafabriek worden regelmatig extra activiteiten georganiseerd.

Op zondag 22 mei om 11u vinden de eerste rooftoptalks plaats.

Gebald in 75 minuten voert journalist en radiomaker Tom Van Gijsegem (Howest) gesprekken op één van de mooiste daken van Kortrijk*.

We presenteren fijne zondagmorgenbabbels over:

28/05

Traditiegetrouw stelt de afdeling mode en theaterkostuums van de academie Kortrijk onder de naam ACAMODA de collecties van de studenten voor aan het grote publiek. De modeshow vindt plaats op zaterdag 28 mei om 19 en om 21 uur in TEXTURE, aan de Noordstraat 28.

Goed nieuws! Kortrijk krijgt er een extra cambiostandplaats bij waar je terecht kan om een deelauto op te halen.