Nieuws - meest recent

20/11

Van 21 tot 25 november krijgt iedereen de kans om te proeven van het toegankelijke en flexibele bewegingsaanbod van de wijkteams van Kortrijk en vzw Sportplus. Op zondag 20 november is iedereen welkom voor gratis wandeltochten die het taboe over dementie doorbreken. Tot slot is er op zondag 27 november een voorstelling over dementie vol muziek, dans en woord, onder de titel ‘Stage for dementia’.

Het OCMW Kortrijk is een lokaal openbaar bestuur dat hulp-, dienst- en zorgverlening organiseert voor iedereen die in Kortrijk woont, met bijzondere aandacht voor mensen met minder welzijnskansen en voor senioren. Momenteel leggen we een werfreserve aan voor de functie van maatschappelijk werker, niveau B1-3, contractueel.

10/11

In de week van 10 tot 20 november 2016 kan je deel nemen aan het aanbod van Table d’ Hôtes, tafelen bij andere culturen in de eigen buurt. Naargelang jouw keuze kan je aanschuiven aan een Colombiaanse, Afghaanse, … tafel of misschien verkies je de meer traditionele Congolese keuken. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Van 5 tot 13 november '17 is het Ecobouwers Opendeur. 150 inspirerende energievriendelijke woningen in Vlaanderen stellen hun deuren open.

Op 11 november kan je terecht in Kortrijk XPO voor Soirée Apart: een kwalitatieve comedynight voor en door ondernemers, ten voordele van Youthstart.

De nieuwe SIEN is uit, hier vind je een artikel over UiTPAS en iemand die met weinig middelen moet rond komen maar toch probeert om haar kinderen te laten participeren aan vrije tijd.

Lees het volledige artikel hier: https://issuu.com/communicatie_kortrijk/docs/sien-magazine-herfst-2016-i...

 

Aquafin stelt vrijdagavond de Erasmuslaan terug open voor alle verkeer. Van woensdag 26 tot zaterdag 29 oktober zijn er werken aan de brug over de E17. Er wordt enkel 's nachts gewerkt. Doorgaand verkeer op de E17 blijft mogelijk over twee rijstroken

20/10

Op donderdag 20 oktober krijgt Kortrijk een nieuwe Burgemeester. De 17-jarige Siebe Declercq van RHIZO (Campus Oost) neemt voor een dag de taken over van de burgemeester. Ook op andere stadsdiensten komt er voor een dag nieuw personeel bij. Deze ‘aanwerving voor een dag’ kadert binnen het project Zuiddag.

01/10

We komen op zaterdag in de centrale bib samen om de gelezen boeken te bespreken.

Het stadsarchief is uitzonderlijk gesloten op maandag 24 oktober 2016.