Nieuws - meest recent

21/08

Op 21 augustus rijdt men voor de tachtigste keer Kortrijk Koerse. Heel wat bekende wielervedetten zullen onder elkaar uitmaken wie de opvolger van Sep Vanmarcke, de winnaar van 2014, wordt. Kortrijk Koerse vindt dit jaar voor het eerst op een vrijdag plaats.

28/08

Na Camping Oasis tijdens SINKSEN strijkt Camping Oasis eind augustus nog eens neer in Kortrijk, deze keer in het het Magdalenapark. De gratis camping verwent je deze keer van vrijdagavond 28 augustus tot en met zaterdagmiddag 29 augustus. Een ideale gelegenheid om de zomervakantie in eigen stad op een leuke en bijzondere manier uit te wuiven.

De tentoonstelling Metamorfosen. Een klare kijk op de Leie biedt een eigenzinnige kijk op de rivier en op de Leiewerken van de voorbije twintig jaar. In de schaduw van de werken spelen zich tal van gebeurtenissen af die de gang van zaken bepaalden. In augustus en september laten we vijf storytellers op jullie los.

De stad lanceerde onlangs twee nieuwe webcams. Die geven zicht op Buda Beach en op de Lange Steenstraat. Ze brengen het totaal op drie want de webcam in de Sint-Maartenstoren geeft al jaren een mooi zicht op de Grote Markt.
De hoge bezoekerscijfers van de webcam aan de Grote Markt was één van de redenen om het aantal webcams op te drijven.

Tijdens de maanden juli en augustus kan iedereen minigolf spelen in het Astridpark in Kortrijk. Enkele vrijwilligers van Wijkcentrum Overleie staan elke dag klaar van 14 uur tot 19 uur om de bezoekers te ontvangen. Reserveren is niet nodig en er is voldoende materiaal aanwezig om grote groepen te ontvangen.

27/06

Waterratten zijn tot en met 31 augustus welkom in het openluchtbad Abdijkaai. Het openluchtbad is de ideale stek om je te ontspannen. Er is een uitleenhoek met spelmateriaal en tijdschriften. Er worden ook verschillende waterspellen georganiseerd. Kies voor een goedkoper toegangstarief met de sportkaart.

Het OCMW Kortrijk is een lokaal openbaar bestuur dat hulp-, dienst- en zorgverlening organiseert voor iedereen die in Kortrijk woont, met bijzondere aandacht voor mensen met minder welzijnskansen en voor senioren. Momenteel kijken we binnen de personeelsdienst uit naar een personeelsdeskundige (M/V).

Peter De Cupere creëert een uniek geurkunstwerk in Texture.
Ruik het verdwenen parfum van de Leie!

Op zaterdag 3 oktober komt Night Shift opnieuw naar Kortrijk Xpo. Night Shift 2015 verzamelt creatieve ondernemers voor een nieuwe manier van zaken doen, terwijl de DJ op elke editie zorgt voor de perfecte vibes van de avond. Dankzij een samenwerking met de Stad Kortrijk kunnen 6 starters een standplaats krijgen aan een fiks kortingstarief!

Het OCMW Kortrijk is een lokaal openbaar bestuur dat hulp-, dienst- en zorgverlening organiseert voor iedereen die in Kortrijk woont, met bijzondere aandacht voor mensen met minder welzijnskansen en voor senioren. Momenteel kijken we binnen het team administratie van de sociale dienst uit naar een deskundige backoffice administratie sociale dienst (M/V).