Kortrijk

Sport

Nieuws hierover

29/07/2014

Van zaterdag 13 tot en met zondag 21 september vindt de zesde editie plaats van de 'Week van de sportclub'. Hét moment voor sportclubs om hun werking en activiteiten extra in de kijker te plaatsen (lijst)

Onder het label 'sportclubs zijn Goed Bezig' plaatst Bloso, samen met VSF en ISB nu reeds de werking van de sportclubs in een positief daglicht door 'Goed Bezig'-fotokaders te laten rondreizen van sportclub naar sportclub. Rond 4 thema's kunnen de deelnemende sportclubs hun 'Goed Bezig' foto's insturen en kans maken op 1 van de 40 waardebonnen voor de aankoop van sportmateriaal.

28/07/2014

Sporten overdag? Het kan. Voor de mensen die niet langer aan het werk zijn, werd een hele waaier van sportieve mogelijkheden gebundeld in een overzichtelijke brochure.

Hierin komt het aanbod van de sportdienst, van sportverenigingen en dienstcentra te berde. Zo vind je bijvoorbeeld petanque tot tennis, maar ook kennismaken met de elektrische fiets en dergelijke.

Sportievelingen en minder sportievelingen komen zeker aan hun trekken. In beweging blijven is het motto.

28/07/2014

Ontdek verschillende sporten bij Sportplus en de Kortrijkse sportverenigingen.

Zoals elk jaar laat Sportplus je gratis kennismaken met de sportcursussen die in de tweede helft van september starten. Tussen 1 en 15 september kan je gratis eens deelnemen om mee te maken wat een bepaalde sport voor jou kan zijn. Let wel: reeds vanaf 12 september starten de inschrijvingen via www.kortrijk.be/webshop.

23/07/2014

Op donderdag 7 augustus vindt de 79ste editie van Kortrijk Koerse, de hoogdag voor de Kortrijkse wielerliefhebber, plaats. Op sportief vlak serveert Kortrijk Koerse je de juniorenkoers om 14 uur en het avondcriterium voor elite om 18 uur. Nationale en internationale vedetten meten zich onderling over het gesmaakte Kortrijkse parcours. Volksfeesten en barbecues in de buurten rondom het parcours creëren een ongeziene ambiance die de renners motiveert!

0 reacties
22/07/2014

Op 9 augustus organiseert de Koninklijke Handbooggilde Sebastiaan een Keizerschieting staand wip. Voor de Keizerschieting worden ruim 125 schutters verwacht. Een mooie gelegenheid dus om eens van naderbij kennis te maken met de sport. Uiteraard kan je gerust even een kijkje nemen tijdens trainingen en oefensessies van de club.

0 reacties
22/07/2014

Op vrijdag 22/8 gaat op de terreinen van sportcampus Lange Munte de benefiet Healthy Iron Run door. Hiermee worden fondsen en steun verzameld voor de rolstoelatleten Kim Plovier (triatleet) en Serge Van Belle (kogelstoten - discuswerpen) en dit voor hun deelname aan de Rio 2016 paralympic games.

0 reacties
15/07/2014

In de nieuwe brochure vind je een overzicht van alle cursussen die op stapel staan. Verder ook het aanbod van sporten dat je kan doen met een sportkaart. Je kan kiezen voor de formule abonnement van  3 maanden of een jaar. Ongetwijfeld wil je na een deugddoende vakantie er opnieuw invliegen. Wij geven alvast een voorzet. De brochure vind je hier al in digitale vorm.