De Week van de opvoeding wordt elk jaar georganiseerd van 16 tot 23 mei. Deze jaarlijkse campagne wil opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar maken. Ook het Huis van het kind in Kortrijk organiseert tijdens deze week allerlei initiatieven.

huisvanhetkind

OPENDEURDAG 

Op zaterdag 25 mei zet Huis van het Kind Kortrijk NOG meer zijn deuren open!
Kom langs en beleef een leuke en boeiende dag met tal van activiteiten: 

In de voormiddag focussen we op de kinderen tussen 0 en 6 jaar. De bib komt voorlezen, game of toddlers zal er zijn, er is een poppenkast, een tic-tac voorstelling,  ... 

Vrije inloop tussen 10u en 12u 

In de namiddag focussen we op de kinderen tussen 6 en 12 jaar. De bib voorziet een workshop 'maak zelf je sticker', er is een puzzelwedstrijd, een ouder-kind workshop ... 

Vrije inloop tussen 14u en 17u. Enkel inschrijven voor de ouder kind workshop - zie hieronder.

Doorlopend gratis ijsjes van Lucardi  en een drankje bij de Koffiequeen 

WORKSHOPS EN LEZING

16 mei:  LEZING - 'ja of JA? De strategie van het geluk' - Frederik Imbo

GRATIS - aanvang om 19u30  

LOCATIE: BUDASCOOP - Kapucijnenstraat 10 - Kortrijk

Af en toe sputtert het leven tegen. Je werk voert veranderingen door. Je baas maakt een kleinerende opmerking. Je beste vriend laat je in de steek. Je wasmachine hapert. Iedereen reageert anders op zo’n situatie. Maar, ga eens na: hoeveel energie verspil je door te klagen over dingen waar je eigenlijk niets aan kan veranderen? Moet je dan alles zomaar passief goedkeuren? Nee, gij! Wat dan wel? Doelbewust je energie richten op zaken waar je wél vat op hebt. Want door je focus te verleggen van het probleem naar de oplossing, creëer je zelf je geluk! Deze inspiratiesessie helpt je de koe bij de hoorns te vatten en elke situatie om te buigen naar iets positiefs. Klaar om te investeren in een positieve mindset? Tijdens deze voorstelling leert Frederik Imbo je JA-taal spreken. Niet gemakkelijk? Zeker. Skiën is ook niet gemakkelijk. Maar je leert het door het te doen. Geluk is niet je afvragen 'half vol' of 'half leeg', maar waar de kraan is.

Inschrijven onderaan deze pagina 

21 mei -  WORKSHOP - Puberteit zonder spijt 

GRATIS - aanvang om 19u30 

Organisatie: CAW Zuid-West-Vlaanderen  

Locatie: Huis van het kind - Dam 8a - Kortrijk 

“Hoe maak ik goede afspraken met mijn puber?” “Hoe vind ik het evenwicht tussen loslaten en beschermen?” “Hoe ga ik in gesprek over het experimenteergedrag van mijn puber?” "Wat met de invloed van (foute) vrienden op mijn puber?" Herkenbaar voor jou? Nood aan uitwisseling met andere ouders? Honger naar bruikbare tips? Schrijf je dan in voor de interactieve bijeenkomst PUBERTEIT ZONDER SPIJT.

Inschrijven onderaan deze pagina 

22 mei - WORKSHOP - 'Voorlezen met een boekje in een hoekje'

GRATIS - 16u -17u

Organisatie: openbare bibliotheek Kortrijk

Locatie: centrale bibliotheek - Leiestraat 30 - Kortrijk

Hoe kan je voorlezen aan jonge kinderen en welke boekjes zijn daarvoor geschikt?
Dat kom je te weten in deze interactieve workshop. Een doos vol mooie boeken en aandacht voor je kind: meer hebben we niet nodig. Tijdens deze Boekenbeertjesactiviteit zingen we samen, spelen we schootspelletjes en gaan de kinderen vrij op ontdekking. Spontaniteit is het sleutelwoord. Je krijgt onderweg heel wat tips om zelf aan de slag te gaan.

vrije inloop, vooraf inschrijven is niet nodig 

22 mei - WORKSHOP - EHBO bij kinderen 

GRATIS - 19u30 tot 20u45

Organisatie: ECK 'de wieg' 

Locatie: Huis van het kind - Dam 8a - Kortrijk 

Ben je ouder, grootouder of zorg je regelmatig voor kinderen en weet je eigenlijk niet goed wat je moet doen als het kind zich bijvoorbeeld verslikt of plots bewusteloos valt?

Dan is deze infosessie er ééntje voor jou. We overlopen wat te doen bij verstikkingsgevaar en wanneer je kind in levensgevaar is. 

 Je leert de richtlijnen rond levensreddende handelingen en we demonstreren de reanimatietechnieken op poppen. Je kan nadien zelf oefenen als je dat wenst.

 Inschrijven onderaan deze pagina 

23 mei - WORKSHOP - 'Orde in de chaos' 

GRATIS - 19u30 - 21u30

Organisatie: CM

Locatie: Huis van het kind - Dam 8a - Kortrijk 

Kinderen krijgen heeft een grote impact op je leven. Vind jij het moeilijk om orde in de chaos te vinden? Heb jij wel voldoende tijd voor jezelf?  Tijdens deze interactieve workshop vertelt de CM-gezondheidsconsulent wat positieve gezondheid voor jou en je gezondheid kan betekenen

Inschrijven onderaan deze pagina 

25 mei- WORKSHOP - Ouder-kind workshop Osio

GRATIS- 14u-15u30/15u30-17u

Organisatie: Osio 

Locatie: Huis van het kind - Dam 8a - Kortrijk 

De sessie zet in op het leren kennen en aangeven van grenzen, maar ook bewustwording van het eigen lichaam. Concepten als stevig staan, lichaamstaal en mentale kracht worden getraind met interactieve methodieken en reflectie.

Deze sessies zijn gericht op één ouder samen met één kind (3e-6e leerjaar) om samen aan de slag te gaan. 

Inschrijven onderaan deze pagina

INSCHRIJVEN