Vlienderkouter

Parking Vlienderkouter in Bissegem

Centrumparking Vlienderkouter Bissegem volledig gemoderniseerd

Na drie maanden herinrichtingswerken werd parking Vlienderkouter in november 2020 opnieuw toegankelijk.

De parking en de oprit kregen een volledige herinrichting. Met de heraanleg wordt kwalitatieve en gratis parkeergelegenheid in het centrum van Bissegem gecreëerd voor langparkeerders, bezoekers en de Sint- Vincentiusschool. De toegang tot de parking wordt verzekerd door een nieuwe oprit én twee nieuwe wandelpaden.

Klimaatrobuuste parking met nieuwe toegangswegen

35 nieuwe parkeerplaatsen worden op de parking voorzien, waarvan twee plaatsen ingericht werden voor mensen met een handicap. Naast de vernieuwde oprit zijn er ook twee nieuwe wandelpaden die toegang geven tot de parking. Het noordelijke wandelpad maakt via de hondenloopweide de verbinding met het ontmoetingscentrum. Het zuidelijk gelegen wandelpad creëert een veilige doorsteek naar de Meensesteenweg. De volledige parking en inrit werden eveneens voorzien van de nodige nieuwe ledverlichting. Gezien de focus van de parking als centrumparking, is deze niet geschikt voor vrachtwagens, campers en grote bestelwagens.

Om het groene karakter van de omgeving te versterken worden extra bomen aangeplant en werd een infiltratiezone voor hemelwater voorzien. In het najaar worden de aanplantingen voorzien. Daarnaast is gebruik gemaakt van waterdoorlatende betonstraatstenen. Een bufferen infiltratievoorziening is aangelegd om het aflopende water eerst de kans te geven lokaal in de bodem te infiltreren.

Centrumparking voor langparkeerders, bezoekers en Sint-Vincentiusschool

Stad Kortrijk zet de vernieuwde Parking Vlienderkouter in als centrumparking in Bissegem en is specifiek gericht op langparkeerders (bv. werknemers omgeving Rietput) en bezoekers (bv. voor het ontmoetingscentrum, bij evenementen,…). Op deze manier wordt de andere parking in Bissegem, Rietput, minder belast.

De parking kan uiteraard ook gebruikt worden door ouders die hun kinderen met de auto naar de Sint-Vincentiusschool brengen. Door de realisatie van de nieuwe veilige schoolverbinding via ‘de platse’ is er een vlotte wandelverbinding tussen de parking Vlienderkouter en de SintVincentiusschool. Ter hoogte van het oud-gemeentehuis zorgt een gemachtigd opzichter dat de kinderen veilig de steenweg kunnen oversteken. Op die manier vermindert de autodruk in de Driekerkenstraat en verhoogt de verkeersveiligheid voor leerlingen die met de fiets of te voet zich van- en naar de school begeven.

Map van parking Vlienderkouter
Het bedrijvencentrum Bizz-Init en de Sint-Vincentiusschool (via de nieuwe toegangsweg) liggen op amper drie minuten wandelafstand van de centrumparking.

Het bedrijvencentrum Bizz-Init en de Sint-Vincentiusschool (via de nieuwe toegangsweg) liggen op amper drie minuten wandelafstand van de centrumparking.