Oudercomité Vrije Basisschool Aalbeke

Oudercomité Vrije Basisschool Aalbeke

Oudercomité Vrije Basisschool Aalbeke

Bekijk op Google Maps

Doelstelling: Het voornaamste doel van het oudercomité is om als spreekbuis te fungeren van de ouders naar de school toe en om samen te bouwen aan het welzijn van het kind in de schoolgemeenschap. Ze kunnen eventueel als contactpersoon of bemiddelaar optreden tussen ouders en school. Ze zoeken oplossingen om het welzijn van het kind te optimaliseren door een tiental keer per schooljaar te vergaderen of door infoavonden te organiseren. Ze bevorderen het sociaal contact tussen ouders en leerkrachten door een bijeenkomst te organiseren bij aanvang van het nieuwe schooljaar. Ze ondersteunen of bekostigen projecten door het organiseren van verscheidene activiteiten.

Activiteiten: In de loop van het schooljaar staat het Oudercomité in voor de organisatie van een aantal evenementen waarvan de opbrengst ten voordele komt van de kinderen van de Basisschool Aalbeke (zowel de Hoofdafdeling in de Lauwestraat als de Wijkschool in de Sterrestraat).

De terugkerende activiteiten georganiseerd door het Oudercomité zijn:

  • Receptie & BBQ bij aanvang van het nieuwe schooljaar
  • Ontbijtpakketten (rond de periode van Valentijn)

Naast deze activiteiten in eigen beheer, geeft het Oudercomité ook logistieke ondersteuning aan activiteiten georganiseerd door de Basisschool (o.a. Schoolfeest) indien dit nodig blijkt.

Leden: Het Oudercomité bestaat uit een groep enthousiaste ouders die bereid zijn om, op vrijwillige basis, sporadisch fysische of fysieke ondersteuning te verlenen aan schoolinitiatieven. Extra leden zijn steeds welkom! Enige voorwaarde is dat u één/meerdere kind(eren) heeft die school lopen in één van de afdelingen van de Basisschool Aalbeke. Interesse, laat dan zeker niet na om contact op te nemen via bovenstaande gegevens.