Unia

In onze stad is er geen plaats voor discriminatie

 

 

Wie slachtoffer of getuige is van discriminatie kan dit melden.

Wij werken hiervoor samen met Unia, een onafhankelijke openbare instelling die discriminatie bestrijdt en gelijke kansen bevordert. De medewerkers van Unia informeren je over je rechten. Ze luisteren en registreren je verhaal en zoeken, indien jij dit wenst, samen naar een oplossing.

 

Werd je gediscrimineerd? 

Klik hier om dit te melden of bel gratis naar 0800 12 800.

 

Wat gebeurt er met je melding ?

Klik hier en lees wat er met je melding gebeurt.

 

Unia ondersteunt lokale besturen rond gelijke kansen en de strijd tegen discriminatie

Unia geeft beleidsadvies en -ondersteuning.

Zoek je info of advies over discriminatie of diversiteit? Kijk dan zeker op de website van Unia.

Lokale besturen die inspiratie zoeken voor een (diversiteits-)beleid, kunnen terecht op www.kiesgelijkekansen.be. Heb je zelf een innoverend project ter inspiratie? Laat het Unia weten zodat ze dit kunnen delen.

Unia is een kenniscentrum

Unia deelt met plezier haar kennis via de gratis online opleiding eDiv. Je traint jezelf in de antidiscriminatie- en antiracismewetgeving in België. Je vindt er modules over diversiteitsbeleid en handicap op de werkvloer. En in de situatiedatabank kan je aan de slag met meer dan 150 uit het leven gegrepen voorbeelden.  Zoek je juridische informatie? Dan biedt de bibliotheek je een snel overzicht.

Wil je nog meer leren of samen een preventieve actie organiseren? Unia geeft ook training en begeleiding.

Regionale aanpak

Sinds 2020 heeft Unia een vernieuwde regionale aanpak met 5 contactpunten in Vlaanderen. Kortrijk sloot een samenwerkingsovereenkomst met Unia om samen de strijd tegen discriminatie aan te gaan. De komende jaren zetten we onder meer in op discriminatie in de huisvesting en ondersteuning van slachtoffers en organisaties.

Wil ook jouw organisatie graag samenwerken met Unia rond gelijke kansen en de strijd tegen discriminatie? Of heb je nog een andere vraag? Contacteer het regionaal contactpunt:  

 

Contacteer het regionaal contactpunt: westvlaanderen@unia.be

 

Contact