
DOOR JOOST VANDENHOVE (VORK)
€ 4 per persoon
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 wortels
- 4 stengels selder
- 4 stengels prei
- 8 fijne plakjes gerookte zalm
- 8 deciliter room
- 1 liter visfond
- 700 gram koolvishaasje
- 8 aardappelen
Bereiding
Groenten: Snij de wortel, selder en prei in fijne reepjes.
Aardappelen: Schil de aardappelen en kook ze tot ze gaar zijn.
Vis: Zet de visfond op het vuur en gaar de vis 5 minuten in de fond (warm houden). Gaar daarna de groenten in de fond. Laat de fond verder inkoken en voeg de room toe.
Afwerking
Rol de groentjes in de gerookte zalm. Schik de vis en de groentjes met de zalm op het bord en verdeel de aardappelen op het bord. Mix kort even de saus en verdeel die ook op het bord.