Opgevulde kwartel

opgevulde kwartel

DOOR JOOST VANDENHOVE (VORK)

Feestmenu: € 7 per persoon

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 kwartels
  • 350 gram gehakt
  • 500 gram champignons
  • 2 teentjes look
  • 1 ajuin
  • 3 deciliter room

Bereiding

Vraag aan je slager om de kwartels te ontdoen van de karkassen. Vraag deze mee zodat ze de basis kunnen vormen voor een lekkere saus.

Versnipper de ajuin samen met de look. Voeg de helft van de champignons toe. Laat afkoelen en meng met het gehakt. Kruid af en vul de kwartels op met dit mengsel.

Verwarm gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.

Stoof de andere helft van de champignons aan en voeg de kruiden en de jus van de karkassen toe. Laat dit geheel 10 minuten sudderen en voeg dan de room toe. Kook in tot de gewenste dikte.

Afwerking

Serveer dit gerecht met de groenten van het moment (op de foto witloof, jonge wortel en prei).