Kiprollade met Hasselback aardappel

kiprollade in VORK

DOOR CHARLOTTE SAESEN (VORK)

€ 3 per persoon

Ingrediënten (3 personen)

  • 3 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 2 kipfilets
  • 80 gram kippengehakt
  • 250 gram champignons
  • 1 preistengel
  • 6 lente-uitjes
  • 2 asperges (of andere groente bv. courgette)
  • 3 deciliter room
  • kippenbouillon

Bereiding

Aardappelen: Was de aardappelen grondig, zonder ze te schillen. Snij ze daarna in schijfjes, zonder de onderkant te snijden. Tip: leg je aardappel tussen twee messen, zodat het mes de bodem niet kan raken.

Spoel de aardappelen goed en bestrijk ze met olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Bak ze 40 minuten in de oven op 180° C.

Saus: Kook de room op samen met de kippenbouillon. Bind ze nog wat, indien nodig. Kruid af met peper en zout.

Champignons: Snij de champignons in kleine stukjes en stoof deze aan met peper en zout tot het vocht weg is.

Groenten: Blancheer de andere groenten kort en bak ze daarna in de pan met boter, peper en zout.

Kip: Snij de kipfilets half open. Leg ze open en verdeel het kippengehakt en de gestoofde champignons erop. Rol de kipfilets op, wikkel ze in aluminiumfolie en kook ze tot ze gaar zijn.