5 tips om te besparen op kleine verleidingen

Geef jij, net zoals veel mensen, soms geld uit aan kleine verleidingen en impulsaankopen, waarbij je zonder veel nadenken iets koopt? Dan hebben we het niet alleen over kleding, gadgets en andere prullen, maar ook over een snack of koffie. De volgende 5 tips helpen je om daar niet aan toe te geven.

1. Wees kritisch

Vraag je af: heb ik dit nu echt nodig? Loop eens door je huis. Kijk wat je al hebt. Het verkleint de drang om nog spullen te kopen. In de meeste gevallen zal het antwoord dan ‘nee' zijn.

2. Stel je aankoop uit

Twijfel je? Stel je aankoop uit. Slaap er nog eens een nachtje over. Mogelijk weet je de volgende dag niet eens meer wat je wilde kopen.

3. NEE-NEE sticker

Ben je gevoelig voor reclamefolders? Plak dan de nee-nee sticker op je brievenbus. Die kan je verkrijgen bij Bpost of Imog. Zonder die folders kom je minder snel in de verleiding om onnodige aankopen te doen.

4. Shop niet met honger

Ga niet shoppen of naar de supermarkt als je honger hebt. Als je eenmaal de geur opsnuift van dat lekkere broodje bij de bakker, dan ben je verkocht. Je weet hoe dat gaat.

5. Neem je eigen lunch, koffie of snack mee

Niet overtuigd? Reken dan eens uit wat je per maand en zo ook per jaar kwijt bent aan al die kleine versnaperingen. Om het sparen leuker en makkelijker te maken, kan je ook een apart spaarpotje hiervoor aanmaken. Je ziet de uitgespaarde centjes groeien!

Meer tips en nieuws uit SIEN