Resultaten stadsdebat1

Het eerste stadsdebat met Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck, architect en stedenbouwkundige Joachim Declerck en schepen bouwen en wonen Wout Maddens lokte op 9 maart veel volk naar de Budascoop. Boeiende uiteenzettingen en een interessant debat inspireerden de aanwezigen om verder na te denken over de toekomst van onze stad. Hoe moet die er uit zien? Hoe geven we ruimte aan de sterke punten van onze stad? De inspiratiesessie is de voorzet op het tweede stadsdebat waar jij als inwoner van Kortrijk mee bepaalt hoe we verder bouwen aan onze stad. 

Bekijk hieronder de videobeelden van de inspiratiesessie op 9 maart of snuister in de presrentaties van Leo Van Broeck en Joachim Declerck:

Wil je weten waarom de stadsdebatten zo belangrijk zijn voor de toekomst van Kortrijk? Bekijk de intro van schepen Wout Maddens:

Met steeds meer mensen leven op steeds minder ruimte? Vlaanderen volgebouwd en iedereen in de file? Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck schetst hoe we dat kunnen oplossen:

Ken jij de sterktes van Kortrijk en de stadsmagneten waarin die sterktes best tot uiting komen? Stedenbouwkundige Joachim Declerck overloopt ze:

Als slot van de avond gingen Leo, Joachim en Wout in een boeiend sofagesprek dieper in op de ruimtelijke uitdagingen waarvoor we in Kortirjk een antwoord moeten vinden: