PROUD

PROUD is een Europees project waarin zeven sterke designregio's samenwerken aan oplossingen voor uitdagingen uit het dagelijks leven.
De vzw Designregio Kortrijk is één van de partners van het project met tussenkomst van zijn partners: Stad Kortrijk, Howest, Leiedal, Voka en Interieur Foundation.

PROUD staat voor ‘People Researchers and Organisations Using Design for co-creation and innovation'. Het project zet design en ‘design thinking' in als instrument voor innovatie, economische groei en duurzame ontwikkeling. Daarnaast helpt het ontwerpers om een sleutelrol in samenwerkingsprocessen te spelen, door goede faciliteiten, kennis en expertise. Co-design is de rode draad doorheen het project. De zeven sterke designregio's en -steden zijn: Eindhoven, Kortrijk, Parijs, Essen, Helsinki, Lancaster en Luxemburg.

In Kortrijk omvat dit de omgeving van het Buda-eiland, waar ontwerpers samen met bewoners, jongeren en andere betrokkenen werken aan een veilig, toegankelijk en aangename omgeving. Daarnaast richt het PROUD-project zich ook op het versterken van de creatieve sector waarvoor een Design Innovatie Hub wordt ontwikkeld binnen de locatie van de Budafabriek, nl het Buda::lab. Hier kunnen bedrijven, eindgebruikers en ontwerpers elkaar ontmoeten voor idee-uitwisseling tot effectieve uitwerking, kennisoverdracht en dit ook via lezingen, workshops en netwerkbijeenkomsten die er georganiseerd worden. Doel van PROUD is om design in te zetten als instrument voor innovatie, economische groei en duurzame ontwikkeling.

Designregio Kortrijk

Facebookpagina Proud Europe