Ik wil helpen

Webinar voor wie wil helpen

Stad Kortrijk organiseerde een webinar met alle praktische info voor Kortrijkzanen die graag willen helpen naar aanleiding van de Oekraïnecrisis.

! Opgelet ! In de webinar werd Tom Claerbout vermeld als coördinator. Ondertussen vervangt Leslie Ramboer Tom. Je kan Leslie bereiken via oekraine@kortrijk.be

Bekijk hier de webinar

Kortrijkse acties voor Oekraïne

Kortrijk leeft mee met de inwoners en Kortrijkzanen die familie en vrienden in Oekraïne hebben. Er bestaan al heel wat acties.

Bekijk de bestaande acties

Wat huisvesting betreft, zal de stad in eerste instantie zoveel mogelijk werken met publieke huisvesting in samenwerking met Fedasil.

Op dit ogenblik hebben we meest behoefte aan personen/gezinnen die buddy willen worden voor Oekraïense gezinnen. Buddy’s helpen nieuwkomers hun weg vinden in de stad. Ze ondersteunen nieuwkomers om een netwerk uit te bouwen in het vrijetijdsleven en ontdekken samen het leven in hun nieuwe thuisstad.

Lees meer over wat een buddy is

Wil je op een andere manier helpen? Dan kan je dat laten weten via het formulier hieronder.

Gratis online tolkendienst Oekraïens

Ruim de helft van de Oekraïense vluchtelingen is geen tweede taal machtig. Er is daarom een grote behoefte aan Oekraïense tolken. De gratis online tolkendienst kan daarvoor een oplossing bieden.

Gratis online tolkendienst Oekraïens

Infosessies voor wie nu al gastgezin of buddy is

Het Agentschap Integratie en Inburgering voorziet in afstemming met het Departement welzijn, volksgezondheid en gezin een online infosessie specifiek voor gastgezinnen m.b.t. het mentaal welzijn van de gasten en henzelf.  Deze online infosessie gaat door op dinsdag 5 april 2022 en wordt eveneens opgenomen en beschikbaar gesteld op de website.

Inschrijvingen en meer informatie

Ook voorziet het Agentschap Integratie en Inburgering op 25 april 2022 een soortgelijke online infosessie voor vrijwilligers/buddy's.

Meer info over de 2e webinar komt hier