OC Marke - jaaroverzicht 2023

Activiteiten OC-raad in 2023

Een glaskunsttentoonstelling, ons jaarlijkse speelkasteel en een Halloweenwandeling. Met tal van organisaties zetten we onze schouders onder deze succesvolle sfeerwandeling. Dit zijn maar enkele activiteiten tussen vele andere.  Alles samengeteld, activiteiten OC-raad en gebruikers, vonden er 2.204 activiteiten plaats in OC Marke. We duiken even in de cijfers en weetjes.

2024 infographic jaarverslag OC Marke 2023

Activiteiten

Totaal: 2.204
Organisatie door OC-raad: 62
Organisatie door OC-gebruikers: 2.142
Unieke organisatoren: 104

‘Op de koffie’ (matinée)
• Jelle Cleymans & Sam Verhoeven - 'De Lassies op cruise': 1
Schoolvoorstellingen
Ellen Smets Theater – Broemmm: 1
Nic Balthazar – Badaboem: 1
Talitha De Decker – Figure it out: 1 

Deelnemers

Totaal: 38.907
Activiteiten OC-raad: 3.478
Activiteiten OC-gebruikers: 35.429

‘Op de koffie’ (matinée)
• 112
Schoolvoorstellingen
• 107 kleuters
• 246 leerlingen lager onderwijs
• 192 leerlingen lager onderwijs

 

Uitgelicht 

OC Marke - Glaskunsttentoonstelling Ben Pattin

Tentoonstelling Ben Pattin

In de foyer van OC Marke geven we op regelmatige basis ruimte aan beeldende kunst. Van 9 juni tot 3 september stelde Ben Pattin er zijn glaskunst tentoon. De speciale, fijne vormen en kleuren die hij in glas tevoorschijn weet te toveren, deden heel wat bezoekers versteld staan.

OC Marke - Speelkasteel

Speelkasteel

Tijdens het sinksenweekend was het een getimmer, geboor en gezaag van jewelste in het park van OC Marke. Samen met heel wat kinderen bouwt Circus Remenos er dan elk jaar opnieuw een houten speelconstructie: het speelkasteel. Dat wordt in samenwerking met JC Tranzit ontworpen en gebouwd naar een eigen ontwerp van de kinderen. Ook in 2023 lokte dit heel wat kinderen naar het park. 

OC Marke - Halloweenwandeling

Halloweenwandeling

Van een samenwerking gesproken: op 29 oktober organiseerde de OC-raad samen met onder andere Marke Boem Boem, Septemberkermis Marke vzw, de Ouderraad van VCSM,  Go! Basisschool Het Open Groene, WZC De Ruyschaert, KSA Leievogels Marke, Chiro Don Bosco en ‘t Goed ter Heule een succesvolle Halloweenwandeling. 420 griezelfanaten namen deel aan de wandeling.