Musicalopleiding Conservatorium

Gepubliceerd op Woensdag 10 mei 2023

Is het jouw droom om op een podium te schitteren en al je talenten te gebruiken in zowel muziek, toneel als dans? Leerlingen van 12 tot 17 jaar worden in de opleiding Musical intensief begeleid door coaches uit die drie domeinen. Toelating gebeurt na een intakegesprek.

Auditie

De intakegesprekken vinden plaats in de Theaterklas in Blok C van het Conservatorium op woensdag 26 juni om 17 uur en woensdag 18 september om 16.30 uur.

Voor het luik zang zingen de kandidaten een lied (max. 3 min.) naar keuze. Dat kan a capella, met backing track of begeleid jezelf op gitaar (geen piano aanwezig). Voor het luik theater vertellen de kandidaten een waargebeurd verhaal (max. 3 min.) op twee manieren: met gevoel voor spanning en met een emotie naar keuze. Voor het luik dans hoeven kandidaten niets voor te bereiden.

Meer info?

Opvoering

Eén keer per twee schooljaren presenteert het conservatorium een musicalproductie, waar de leerlingen van de opleiding Musical in schitteren. In het schooljaar 2024-2025 werken de leerlingen samen aan een opvoering van De Klokkenluider van de Notre Dame. Deze musical is gebaseerd op de roman van Victor Hugo en gebruikt songs uit de Disneyfilm. De opvoering zal plaatsvinden op woensdag 30 april. De locatie moet nog bevestigd worden.

Lessenpakket

Het lessenpakket bestaat uit drie uren. De lessen vinden plaats na elkaar op woensdagnamiddag.

  • Dans Musical (1u/week): van 16.30 tot 17.30 uur in danszaal 17 in het Groeningeheem
  • Zang Musical (1u/week): van 18 tot 19 uur in het Conservatorium
  • Atelier Musical (1u/week): van 19 tot 20 uur in het Conservatorium