Milieuhinder

Kortrijk scoort in vergelijking met andere centrumsteden goed wat betreft netheid van het straatbeeld. Daar werken we ook hard aan. Studies wijzen namelijk uit dat sluikstorten en hondenpoep in een stad als meest ergerlijk ervaren worden van alle vormen van hinder. Daarom wil Kortrijk niet alleen fors investeren in materiaal en werkkracht zodat de stad er net bij ligt. We doen ook beroep op jullie, inwoners en bezoekers van onze stad. Jouw aandacht en respect voor de omgeving maakt het verschil.

Niet alleen burgers of buren kunnen hinder veroorzaken. Indien je hinder ondervindt over een bedrijf of een vergunningsplichtige inrichting, dan kan je 24 uur per dag en 7 dagen op 7 terecht bij de milieu-inspectie.

Voor algemene of concrete opmerkingen of klachten over leefmilieu, groen en afval is er het meldpunt van de stad. Digitaal kan je je melding 24 uur per dag en elke dag van de week doorgeven. Snelle interventieploegen treden zo vlug mogelijk op bij een klacht. Het meldpunt houdt je op de hoogte van de opvolging van je melding. Je kan er vanzelfsprekend ook terecht met alle mogelijke vragen en suggesties inzake het leefmilieu in onze stad.