Lessenroosters Conservatorium Schooljaar 2024-2025

Eerste en tweede graad jongeren

Eerste graad muziek, woord en dans Kortrijk

In de eerste graad werd rekening gehouden met de mogelijke combinaties van domeinen. Zo kunnen leerlingen indien gewenst telkens een uur muziek en een uur dans of een uur muziek en een uur woord na elkaar volgen. Dat zorgt ervoor dat leerlingen en ouders minder verplaatsingen moeten maken van en naar het conservatorium of de afdeling.

Tweede graad muziek, woord en dans Kortrijk

Ook in de tweede graad is er een combinatie mogelijk tussen domeinen. We illustreren dat door middel van enkele voorbeelden. Opmerking: tweede graad muziek is twee uur MCV per week (plus een uur instrument), tweede graad dans is twee uur les per week (eentje klassiek en eentje hedendaags) en tweede graad woord is één uur les per week.

VOORBEELD 1: MUZIEK + DANS Een leerling van het derde leerjaar wil in Kortrijk het eerste jaar notenleer (plus instrument) en ook dansles volgen. De leerling kan kiezen voor aansluitende lessen muziek en dans op maandag en donderdag (groep A) of dinsdag en vrijdag (groep B). Kiest de leerling voor groep B, dan krijgt die het eerste jaar (2.1) op dinsdag een uur muziek van 16.30 tot 17.30 uur en daaropvolgend een uur dans van 17.30 tot 18.30 uur. Op vrijdag is er muziek van 15.30 tot 16.30 uur en dans van 16.30 tot 17.30 uur. Daar komt elke week nog een uur instrumentles bij in samenspraak met de instrumentleerkracht.

VOORBEELD 2: MUZIEK + WOORD Een leerling van het derde leerjaar wil in Kortrijk het eerste jaar notenleer (plus instrument) en ook woord volgen. De combinatie muziek en woord kan op woensdag en/of zaterdag. Er zijn twee groepen muziek die telkens een uur les hebben op woensdagnamiddag en zaterdagmorgen. Op een van die twee dagen kan je aansluitend een uur woord volgen.

Eerste en tweede graad muziek en woord Avelgem

Eerste en tweede graad muziek en woord Gullegem

Eerste en tweede graad muziek en woord Aalbeke en Bellegem

Eerste en tweede graad muziek en woord Bissegem en Heule

Ook in onze afdelingen in Avelgem, Gullegem, Aalbeke, Bellegem, Bissegem en Heule kunnen leerlingen eerste graad (6 tot 8 jaar of eerste en tweede leerjaar) en tweede graad (8 tot 12 jaar of derde tot en met zesde leerjaar) muziek- en woordles volgen.

Instrument/zang klassiek

Instrument/zang Jazz-Pop-Rock

Instrumentencarrousel (volgt later)

Vanaf de tweede graad komt er in het domein muziek elke week een uurtje instrument- of zangles bij. In de lijsten hierboven kan je de lessenroosters van de leerkrachten instrument terugvinden. De toewijzing aan de tijdsloten gebeurt door de administratie in samenspraak met de leerkrachten. We kunnen niet altijd de door de leerling gewenste momenten garanderen, maar er wordt telkens gezocht naar aansluiting met eventuele andere lesmomenten.

 

Derde en vierde graad jongeren

In de derde en vierde graad waaiert het aanbod verder uit. Hieronder vind je alvast de collectieve vakken in de domeinen muziek, woord en dans. Daarbij komen vaak ook nog instrument- of zanglessen. Daarvoor kan je binnenkort dezelfde lijsten raadplegen als hierboven. De richtingen Musical en Productie, Audiotechnieken en DJ (PAD) krijgen een eigen lessenrooster, omwille van hun specifieke werking.

Derde en vierde graad muziek

Derde graad woord

Vierde graad woord

Derde en vierde graad dans

Musical (derde en vierde graad) 

Productie, Audiotechnieken en DJ (derde en vierde graad)

 

Volwassenen

Dit schooljaar pakt het conservatorium uit met een uitgebreider aanbod voor volwassenen. Dat is ook beter afgesteld op school- of werkverplichtingen. Lestijden sluiten op elkaar aan en vallen altijd 's avonds of op zaterdag. Noot: de richting Singer/Songwriter is domeinoverschrijdend, maar valt technisch gezien onder het domein Woord.

Muziek Volwassenen

Woord Volwassenen

 

Groepsmusiceren

In de derde en vierde graad muziek volgen de leerlingen een uur per week groepsmusiceren. Afhankelijk van welk instrument je bespeelt, kom je terecht in een groot of klein ensemble of begeleidingspraktijk. Volg je Jazz-Pop-Rock? Dan speel je in een combo.

Grote ensembles klassiek

Kleine ensembles klassiek

Combo's Jazz-Pop-Rock