Brandblusapparaten en rookmelders

Afbeelding brandveiligheid

Omschrijving 

Dat JC Tranzit voor brandveilige jeugdlokalen gaat is een evidentie. Daarom bieden we maximale ondersteuning in het voorzien van brandblusapparaten en rookmelders in de lokalen van erkende jeugdverenigingen.

Alle blustoestellen, ophangbeugels, bijhorende pictogrammen en autonome rookmelders worden voorzien door de Stad. Dit geldt zowel voor de stadslokalen als de verenigingen met een eigen of gehuurd gebouw. De stad sluit hiervoor een onderhoudscontract af met een gespecialiseerde firma. Deze firma staat in voor het plaatsen van alle toestellen en zorgt eveneens voor het verplichte jaarlijks onderhoud van alle materialen.

Als er iets tussendoor stuk gaat, er werd een blusser gebruikt of een rookmelder kwam los van het plafond, dan kan er contact opgenomen worden met de ondersteuner van JC Tranzit om dit terug in orde te laten zetten.

Jeugdverenigingen met een nieuw jeugdlokaal kunnen via JC Tranzit een bezoek van de brandweer aanvragen om te bepalen waar en hoeveel brandblusapparaten, noodverlichting, pictogrammen, … er in het lokaal moeten hangen.

Deze ondersteuning wordt gratis aangeboden aan de verenigingen.

Voorwaarden

  • Het voorzien van alle materialen en jaarlijks onderhoud is enkel bestemd voor erkende jeugdverenigingen.
  • Het aantal brandblussers die gehangen worden is gebaseerd op het brandpreventieverslag van de brandweer.
  • De jeugdverenigingen nemen zelf initiatief: als iets tussendoor stuk gaat of gebruikt werd dan nemen ze zelf contact op met JC Tranzit.

Aanvragen

Wie?

Contactpersoon binnen de erkende jeugdvereniging

Wanneer?

Het hele jaar door, als de vervaldatum van de brandblussers heel dicht bij is of verstreken is.

Hoe?

Via mail naar jeugdcentrum@kortrijk.be

Jelle Stragier

Jeugdlokalen

056 27 73 45

0498 39 56 74

Jelle.Stragier@kortrijk.be

Kosten

Gratis