Iedereen is welkom in de kinderopvang, dus ook kinderen met een specifieke zorgbehoefte. Net als andere kinderen, willen ze spelen met vrienden en nieuwe dingen ontdekken. Hun ouders kiezen vaak bewust voor de opvang van hun kind tussen andere kinderen die geen specifieke zorgbehoefte hebben. Dit is inclusieve kinderopvang.

Ook voor de kinderen met een specifieke zorgbehoefte wil de Vlaamse Overheid dat de ouders binnen een redelijke afstand een kinderopvangplaats kunnen vinden.

De Vlaamse overheid maakte daarom budget vrij voor inclusieve kinderopvang van kinderen met een specifieke zorgbehoefte.

Met deze middelen werden onder meer 16 Centra voor Inclusieve Kinderopvang gestart. Eén van de erkende initiatieven ligt in Kortrijk: Kinderdagverblijf Auricula.

Dit kinderdagverblijf moet in eigen opvanglocaties inclusieve kinderopvang realiseren maar ook de expertise rond het werken met kinderen met een beperking in andere opvanginitiatieven ondersteunen.

Zoek je opvang? Surf dan eerst even naar de het lokaal loket kinderopvang.  Met specifieke vragen rond opvang kan je hier ook terecht.

Heb je hulp nodig om opvang te zoeken? Dan kan je terecht bij Huis van het Kind op:

  • maandag 9u - 12u30
  • dinsdag 13u30 - 18u
  • donderdag 9u -12u30

Je kan ook een afspraak maken op een ander moment. Contacteer ons hiervoor via onderstaande gegevens. 

 

Hulp nodig?