De verlaagde Leieboorden aan de Broeltorens is een van de mooiste plekken van Kortrijk, misschien wel hét visitekaartje van de stad. De heraanleg van de Broelkaai en de Verzetskaai werd afgerond in 2018 en leverde de stad Kortrijk o.a. al de Prijs Publieke Ruimte op voor beste openbare ruimte van Vlaanderen en Brussel. Het is een geliefde ontmoetingsplaats voor Kortrijkzanen en bezoekers. De Kortrijkzanen kunnen 'ja' zeggen tegen elkaar op die unieke locatie.

Wanneer kan je in openlucht huwen?

De huwelijken vinden plaats aan de kant van de Broelkaai en op vastgelegde momenten, nl. de laatste vrijdagnamiddag van de zonnige maanden april t.e.m september.

Voor 2023 zijn dat dus 28 april, 2 juni, 30 juni, 28 juli, 25 augustus en 29 september. Buiten deze vastgelegde vrijdagnamiddagen zal het niet mogelijk zijn om te trouwen op de verlaagde Leieboorden.

Voor 2024 zijn dat 31 mei, 28 juni, 19 juli, 30 augustus en 27 september.

Een huwelijk op de Verlaagde Leieboorden kost 151 euro. Voor een huwelijk in de trouwzaal van het historisch stadhuis betaal je 41 euro. Daarin zitten de administratieve kosten en het trouwboekje vervat. Dezelfde toeslag van 100 euro wordt op vandaag al gevraagd voor koppels die willen trouwen buiten de reguliere uren (woensdagvoormiddag, vrijdagnamiddag en zaterdagvoormiddag).
Er is telkens tijd voor 10 koppels om te huwen. De Broelkaai ligt centraal in de stad, is vlot bereikbaar en er is vlakbij parkeermogelijkheid op de Parking Broel.

De setting van de verlaagde Leieboorden en de Broeltorens zal gegarandeerd voor een unieke beleving zorgen én zal prachtige trouwfoto's opleveren.

Wat als trouwen in openlucht in het water valt?

Wanneer slecht weer voorspeld wordt, zullen de huwelijken toch voltrokken worden in de trouwzaal in het historisch stadhuis. De bruidsparen zullen daarvan 24 uur op voorhand ingelicht worden. Zij krijgen dan de betaalde toeslag van 110 euro terug.