Stad Kortrijk kiest ervoor om enkel via eID in te loggen. Zo beschikken we reeds over de volledige en juiste gegevens van de aanvrager. Het zorgt er ook voor dat u beter en sneller geholpen wordt, vermits onze database mooi proper blijft en we dubbels vermijden. Indien u met eID inlogt, kan u kiezen voor de gebruikelijke eID inlogmethodes (Itsme app, eID en aangesloten kaartlezer, beveiligingscode via mobiele app, beveiligingscode via SMS).
Iedereen die 12 jaar of ouder is beschikt over een elektronische identiteitskaart.
Indien je problemen ondervindt, lees dan de FAQ 'Ik kan niet inloggen via eID'
Indien je problemen ondervindt om met je eID of via de itsme app in te loggen en je hebt ervaring met inloggen via eID of Itsme, probeer dan in te loggen via een nieuw InPrivate - venster (indien je browser 'Edge' is) of een nieuw incognitovenster (in het geval je met 'Chrome' werkt). Een nieuw incognito of private venster openen doe je in beide gevallen door helemaal rechts bovenaan (net onder X (het kruisje dat je tabblad afsluit) op de ... (drie puntjes) te klikken.
Internet Explorer wordt NIET ondersteund.
Indien je geen ervaring hebt met inloggen via eID of Itsme, dan kan je terecht op de site van de Vlaamse overheid, Aanmelden | Vlaanderen.be
Ook in dit geval moet je je inloggen via je eID. Je krijgt de mogelijk om in het basisformulier aan te geven voor welke organisatie/vereniging je de aanvraag doet. Team evenementen maakt jouw vereniging aan.
De volgende keer dien je je gegevens van je vereniging niet meer invullen, maar kan je ze direct kiezen.
Ga naar het Oude Loket en log daar in met je oude accountnaam en paswoord. Hier zie je je oude aanvragen. Indien je een openstaande aanvraag hebt, kan je deze hier verder afwerken en/of opvolgen.
Lopende dossiers worden niet naar het nieuwe evenementenloket overgenomen.
Een exacte termijn kan moeilijk gegeven worden. Om een vlotte afhandeling van jouw dossier te garanderen, vragen we wel om zeker rekening te houden met de volgende termijnen:
- Minimum 14 weken op voorhand voor sportwedstrijden op de openbare weg.
- Minimum 8 weken op voorhand voor evenementen met een subsidieaanvraag.
- Minimum 6 weken op voorhand indien er (1 of 2) straten verkeersvrij moeten gehouden worden.
- Minimum 3 weken op voorhand voor alle andere aanvragen. (kleine buurtfeesten, materiaalaanvragen, kleine concerten en optredens, etc.)
Op die manier kunnen we de nodige adviezen vragen bij de betrokken diensten.
Dit kan je doen door je dossier te openen en links naar sectie ‘Bijlagen’ te gaan. Klik daarna op de rode knop ‘Bijlage toevoegen’. In het geopende pop-up scherm kies je een bestand dat je wil toevoegen en geef je het een naam. Klik daarna op de rode knop ‘Indienen’.
Je zal zien dat het document nu bijgevoegd is bij je ‘Bijlagen’.
Als je je aanvraag indient, krijg je een mail met de naam van je contactpersoon. Je kunt je dossierbehandelaar rechtstreeks bereiken via de portaalreactie in je aanvraag.
Hoe? Aan de rechterkant van het scherm zie je bovenaan in het rood “+opmerking toevoegen”. Als je hierop klikt, kan je een opmerking typen. Deze wordt door je dossierbehandelaar gelezen. Indien deze hierop antwoordt, krijg je daar een bericht van.
Heb je na het indienen van je aanvraag nog vragen of opmerkingen, dan kan je die doorgeven via een portaalreactie.
Aan de rechterkant van het scherm zie je bovenaan in het rood “+opmerking toevoegen”. Als je hierop klikt, kan je een opmerking typen. Deze wordt door je dossierbehandelaar gelezen.
Wanneer je als gebruiker op de knop ‘Bekijk je evenementaanvragen’ klikt, kom je op het overzicht van het evenementenloket. Hier vind je al je lopende en je afgehandelde evenementaanvragen terug.
Ook is het mogelijk om vanop dit scherm een nieuwe aanvraag te starten en ook een evenement te kopiëren.
Wanneer ja als gebruiker op de knop ‘Bekijk je evenementaanvragen’ klikt, kom je op het overzicht van het evenementenloket.
Op dit scherm kunnen lopende en afgeronde evenementen geraadpleegd worden. Ook is het mogelijk om vanop dit scherm een nieuwe aanvraag te starten, alsook een evenement te kopiëren.
Selecteer het type evenement dat je organiseert.
Indien je het type niet ziet staan, kan je het heel waarschijnlijk zien staan als subtype van het meer algemene type. Vb. Sport, bewegen en spelen op openbaar domein. (hoofdtype), wielerwedstrijden (subtype). Indien het er niet tussenstaat, kies dan ' andere'.
Hou er dan wel rekening mee dat je het meest uitgebreide aanvraagformulier krijgt.