Deelfabriek

vrijwilligers en klanten met elk een voorwerp

Een plaats voor iedereen! 

De Deelfabriek is een ontmoetingsplaats waar we alle Kortrijkzanen aanzetten om meer te ruilen, delen, hergebruiken en herstellen.
Maak kennis met 16 burger- en stadsprojecten en dat allemaal onder 1 dak! 

 

Welkom op het openingsfeest! 

Na 2 jaar werken opent de nieuwe Deelfabriek de deuren in de Rijkswachtstraat 5. De oude brandweerkazerne, een beschermd monument, kreeg een totale renovatie, zowel binnen als buiten. Na jaren leegstand krijgt het gebouw nu een bijzondere invulling. Alles wat te maken heeft met delen, ruilen en herstellen vind je vanaf nu onder 1 dak. Er is bovendien Mini-VORK waar je tegen zeer betaalbare prijzen van een lekkere en gezonde hap kunt genieten. 

We nodigen jullie graag uit voor de feestelijke opening van de Deelfabriek op 13 oktober vanaf 18 uur. 

We willen graag nog het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, Vlaanderen en West-Vlaanderen bedanken voor de financiële steun. 

Programma: 

17u:  Speelstraat voor de kinderen uit de buurt met kinderanimatie van Bazart Jeugdbeweging en Zelfmaakfabriekje. 

18u: Onthaal 

18.30u: Officiële opening van de Deelfabriek, mini-Vork en inhuldiging van het kunstwerk 'There is something in the air' van Sandra E. Blatterer.

19u: Feestelijke receptie met DJ Lotto & rondleiding.
Reserveer op voorhand je plekje voor de rondleiding.

Klantenkaart swop & Go

De Deelfabriek denkt aan je portefeuille! In plaats van materiaal tegen de volledige prijs te kopen, kan je het ruilen of huren voor een prikje. Dat is vooral handig voor materiaal dat je maar tijdelijk nodig hebt. Bovendien heb je zo de kans om het materiaal eerst eens uit te proberen.  

Mensen herstellen fiets

We dragen ons steentje bij tot een duurzame en circulaire economie. We verlengen de levensduur van producten door hergebruik. Daardoor vermindert de vraag naar nieuwe materialen en de hoeveelheid afval.  

groepsfoto

Naast het inzetten op ruilen, delen en herstellen, zijn we ook een ontmoetingsplaats  waar mensen met dezelfde interesses met elkaar kunnen verbinden. We bieden mogelijkheden aan om met elkaar te netwerken en kennis te delen.