Deelfabriek

Welkom bij de Deelfabriek! We zijn een ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is om materiaal te ruilen, delen of herstellen. We organiseren ook een tal van activiteiten en elke werkdag kan je heerlijk lunchen in Mini-VORK.  

We zetten ons ook in om voedsel- en luieroverschotten te herverdelen aan mensen in nood. Op die manier willen we een steentje bijdragen aan een betere wereld. 

Sustainable Chic: Tweedehands is het nieuwe 'nieuw'!

 

Ruilen: Breng ongebruikt materiaal mee en ruil het voor iets nieuws. Je kan kinder- en sportkledij, boeken en dierenspullen wisselen. 

Delen: Bespaar geld en ruimte door materialen te delen die je maar af en toe nodig hebt. Deel gereedschap, kinderfietsen en babyspullen en gezelschapspelen met elkaar. 

Herstellen: Door materiaal te herstellen willen we de afvalberg verkleinen. Je kan hiervoor terecht bij Fietskeuken, Repair café en Stal 13.

Herverdelen: We herverdelen voedings- en luieroverschotten. Zo zetten we ook in op armoedebestrijding via sociale kruidenier De Vaart, Poezewoef en Pamperbank. 

Ontmoeten: Naast al deze initiatieven is de Deelfabriek een gezellige ontmoetingsplek met diverse activiteiten voor iedereen. Kom langs en ontdek het Digipunt, Kinderpraat, Speelfabriek en Mini-VORK. 

Maak kennis met de winkels 

 

Deelfabriek
mini-vork bar

Brasserie Mini-VORK

Bij Mini-VORK ben je welkom voor een heerlijke lunch. Elke werkdag is er een verse dagsoep en heb je keuze uit een gevarieerde menu met warme maaltijden (ook vegetarisch).

Je kan er ook terecht voor een kleine snack, zoals croque monsieur, pannenkoeken of taart.  Het aanbod is afhankelijk van volksrestaurant VORK. Reserveren is niet nodig, je kan gewoon langskomen. 

Meer info

groepsfoto deelfabriek

Samen sterk: de vrijwilligers van de Deelfabriek 

 

De vrijwilligers

Bij Deelfabriek draait alles om betrokkenheid en samenwerking. Ons team bestaat uit toegewijde vrijwilligers en leerwerknemers, die zich inzetten om ruilen, delen, herstellen, herverdelen en ontmoeten mogelijk te maken. 

Samen bouwen we aan een duurzame gemeenschap waarin iedereen een rol kan spelen. We zijn regelmatig opzoek naar vrijwilligers om de projecten te versterken.

Ontdek de vrijwilligersvacatures 

Openingsuren 

Bij Deelfabriek draait elk project, met enkele uitzonderingen, op de inzet van vrijwilligers. Deze inzet maakt het mogelijk om de winkels te openen, maar niet dagelijks. 

Als je een bezoek aan Deelfabriek plant, raadpleeg dan zeker de specifieke openingsuren per project. We kijken ernaar uit je te verwelkomen op de momenten dat we actief zijn!

Bekijk de openingsuren