Centra voor volwassenonderwijs Kortrijk Weide

Achter de Magdalenastraat is een gebouw uit de grond gerezen. Dit gebouw is een echte bezienswaardigheid voor de mensen die dagelijks het rondpunt Appel (kluifrotonde) in Kortrijk nemen. De centra voor Volwassenenonderwijs, cvo MIRAS en CVO VIVO, namen hun intrek in dit gebouw.

De bouw van de school werd geselecteerd binnen het instrument ‘DBFMO-scholen voor morgen’. Het gebouw vormt een van de drie flanken van het evenementenplein en werd ontwikkeld tussen de parking tegenover de goederenloods en de Magdalenastraat.

Een overzicht: 

  • Het onthaal: een grote inkomhal zorgt voor een imposant welkom waar je dadelijk de inkombalie vindt voor het eerste onthaal. Hier centraal is ook een groot leslokaal en leskeuken.
  • Een openleercentrum en open lokalen: het openleercentrum is voorzien van vaste computers waar je kan werken met een openheid en zicht over Kortrijk Weide. 
  • De cursistenruimte: van 8 uur 's morgens kan je in de cursistenruimte terecht voor een ontbijt met koffie en koffiekoeken, ’s middags voor een gezonde lunch met soep, salades en broodjes of enkele warme snacks (croques, pizza baguette, …) Ook in de namiddag en avond kan je er terecht voor een tussenstop, voor een overleg, voor een dosis gezelligheid in een fantastische open ruimte. 

  • Klaslokalen en bijzondere ruimtes: we beschikken in dit gebouw over 40 klaslokalen. Daarnaast is er ook een groot buitenterras op de tweede verdieping waar het ook mogelijk is om bij goed weer samen te zitten of pauze te nemen.

CVO MIRAS wil een aantrekkingspool zijn in functie van levenslang leren (LLL) als meerwaarde voor cursist, onderwijs en stad. Een locatie op de site Kortrijk Weide (dichtbij het station) en de samenwerking met andere partners werkt drempelverlagend en LLL-bevorderend. CVO MIRAS en CVO VIVO bouwden zowel voor de cursisten van de opleidingen van het secundair volwassenenonderwijs als die van het hoger onderwijs niveau HBO5.

Het gebouw is vlot bereikbaar via de voetgangerstunnel onder de Burgemeester Lambrechtlaan.