Budascoop

 

Dit oude bioscoopcomplex was in heel Vlaanderen bekend als Pentascoop maar is sinds een tiental jaar gekend als alternatieve filmzaal van Buda Kunstencentrum. Naast de bioscoopzalen zijn er ook twee theaterzalen in het gebouw aanwezig. De prachtige inkom met schuin oplopende toegangshelling is recent volledig opgeknapt en heeft nu de multifunctionaliteit van een feestzaal evenals de grandeur van een kunstencentrum of schouwburg. Hieronder kunt u een beschrijving vinden van de mogelijke huurfaciliteiten.

Inkomhal en foyer/bar

Deze modern ingerichte 400m² grootte ruimte omvat een schitterende vestiaire, toiletten, grote barruimte, podiumfaciliteiten een vaste en een beweegbare inkombalie. Deze ruimte kan apart van de zalen afgehuurd worden en kan voor quasi alles gebruikt worden. Van groepsontbijten tot personeelsfeesten, zelfs de hoogstaande fuif wordt toegelaten. Alle technieken werden in 2010 volledig vernieuwd en de ruimte is net wat de exclusiviteitzoeker wil.

 Er kunnen zitplaatsen tot 80 personen voorzien worden en indien u het stijlvoller wil kunnen zeker 40 mensen zittend eten. Voor walking dinners en recepties kan tot 400 mensen gegaan worden. de schuin oplopende helling die rond het podium loopt kan als toeschouwerruimte gebruikt worden voor een hele speciale manier van kijken naar performance.

Budascoop 1

De grootste bioscoopzaal in de Budascoop is in 2005 verbouwd tot een volwaardige theaterzaal voor de productie van podiumstukken. Deze zaal kan door allerlei gebruikers naar de noodzaak ingericht worden als zowel theater-, film-, en  congreszaal. De rode pluche van de zetels doet denken aan een schouwburg terwijl de steile helling van de toeschouwerruimte zorgt voor een optimaal zicht op het volledige podium. De technische inrichting van het podium laat  toe dat ook sprekers en congrestoeschouwers zich heel goed voelen in deze zaal. De 270 zitplaatsen laten behoorlijk grote events toe en nu de barruimte heringericht is kan deze groep nadien ook excellent opgevangen worden na de voorstelling.

 

Technische fiche: zaal 1

afmeting podium; breedte vooraan 19m70, breedte achteraan 13m90, diepte 11m70, hoogte 6m
oplopende tribune met 270 zetels
voldoende plaats voorzien voor mindervalide personen
toeganglift voor mindervalide personen
goederenlift vanuit garage tot ingang zaal 1
32 Amp -aansluiting op podium
zwarte doeken
spreekgestoelte
WIFI

Budascoop 2

Deze zaal is wat men een Black box noemt. In deze zaal is geen podium voorzien maar kan er wel één gebouwd worden tot 110 personen. Deze zaal is één groot vierkant met een klein podium aan de zijkant. Deze zaal ademt multifunctionaliteit, performance, optredens, tentoonstelling, etc. de zaal kan als uitbreiding van de barruimte bij gehuurd worden om zo uw event uit te breiden tot 500-600 mensen maar kan ook apart gehuurd worden voor intiemere showcases die rond de 100 mensen pogen te bereiken.

 

Technische fiche: zaal 2

polyvalente zaal: afmetingen L 15m x B 15m x 6m
mogelijkheid om oplopende tribune te maken met 110 stoelen 
personenlift tot ingang zaal
WIFI

Budascoop 3, 4 en 5

Deze op heden nog steeds in gebruik zijnde bioscoopzalen werden een aantal jaren geleden van alle nieuwe snufjes voorzien en kunnen overdag perfect gebruikt worden als congreszaal. Indien u met uw bedrijf tijdens uw event een filmvertoning wenst kan dit allemaal geregeld worden met onze hoofdgebruiker Kunstencentrum Buda.

In de zalen kunnen respectievelijk 150, 110 en 50 mensen zetelen.

Deze zalen kunnen excellent dienen om uw event van 250 mensen onder te verdelen in kleinere groepen in de loop van de dag.

Zaal 3 is de grootste en deze heeft HD-projectie.

Loges, keuken en vestiaire

De Budascoop omvat daarnaast nog de noodzakelijk loges en keuken indien uw initiatief dit zou nodig hebben.

Loges: 1 grote loge + 1 kleine afsluitbare loge voorzien van grote spiegels en lavabo's, 2 dubbele douche's, wc,....

Keuken: semi-profesionele keuken met gas-fornuis, elektrische oven, vaatwasmachine, frigo, diepvries,...

Vestiaire: deze is een echte eye catcher en kan tot 600 jassen herbergen.