Nieuw gerechtsgebouw

Beheerstraat 41
8500 Kortrijk
België

Nieuw gerechtsgebouw

Nieuw gerechtsgebouw

Bekijk op Google Maps

Extra informatie

NL 

Het ruime voorplein van het in 2002 geopende gerechtsgebouw is een nieuwe plek in de straat. Het ontwerp benadrukt het openbare karakter van het gebouw en verlaagt de drempel voor het publiek. Het gebouw zelf oogt strak en toch energiek door de overvloedige lichtinval. In de volledig beglaasde voorbouw bevinden zich alle publieke ruimtes. De zeldzaam gebruikte steen is duidelijk langwerpiger dan de traditionele gevelstenen, een formaat dat mooi aansluit bij de vormgeving van dit 55 meter brede gebouw. Het eerste justitiehuis in België bevindt zich aan de overkant.

Stéphane Beel architecten en Alain Bossuyt

E

New courthouse
The broad forecourt of the new courthouse which opened in 2002 is a new place in the cityscape whose design emphasises the building's public nature and brings it closer to all citizens. The building itself is sober yet still manages to exude energy thanks to the copious amount of light penetrating inside. All the public areas are located in the building's all-glass front extension while the occasional stone components are clearly longer than the traditional stones used in facades, which in turn fits in well with the design of the 55-metre wide building. The first courthouse in Belgium is located opposite the building.

F

Nouveau palais de justice
La spacieuse place antérieure du palais de justice inauguré en 2002 constitue un nouvel espace dans la rue. Le concept souligne le caractère public du bâtiment et les gens sont moins impressionnés quand ils y entrent. La lumière qui le baigne à profusion rend ce bâtiment à la fois sobre mais énergique. Tous les espaces publics se trouvent dans la partie avant entièrement vitrée. La pierre, rarement utilisée, est nettement plus allongée que les pierres de parement traditionnelles, un format qui s'harmonise parfaitement à ce bâtiment de 55 mètres de large. La première maison de justice de Belgique se trouve juste en face.

D

Neues Gerichtsgebäude
Der großzügige Vorplatz des 2002 eröffneten Gerichtsgebäudes ist ein neuer Platz in der Stadt. Der Entwurf betont den öffentlichen Charakter des Gebäudes und nimmt der Öffentlichkeit die Schwellenangst. Weil Licht im Überfluss in das Gebäude fällt, wirkt es zwar geradlinig, aber auch energiegeladen. Im völlig verglasten Vorbau befinden sich alle öffentlichen Räume. Der selten verwendete Stein ist deutlich länglicher als der übliche Fassadenstein - ein Format, das gut zur Gestaltung dieses 55 Meter breiten Gebäudes passt. Gegenüber befindet sich das erste Gerichtsgebäude Belgiens.