Aan tafel in 1-2-3 euro

‘Aan tafel in 1-2-3 euro' is een actie van stad en OCMW Kortrijk en winkelketen Colruyt. De basis is een budgetvriendelijk receptenboekje van Colruyt. Dat bevat 6 lekkere, gezonde, gemakkelijke en kindvriendelijke recepten, die maximum € 1, € 2 of € 3 per persoon kosten op basis van 3 porties.

Op voorhand weet de klant wat het volledige menu zal kosten. In de prijs zijn volledige verpakkingen inbegrepen, ook al wordt er in het recept een kleinere hoeveelheid gebruikt. Elk recept bevat tips om restjes van de maaltijd te verwerken. Er worden ook tips gegeven om kinderen te laten helpen in de keuken.

Gezinnen worden toegeleid vanuit de sociale dienst van OCMW maar ook via andere welzijnsorganisaties of diensten. Aan tafel in 1-2-3 euro wil vooral ouders met thuiswonende kinderen ondersteunen die met een beperkt budget toch zelf moeten koken. 

Deelnemen kan voor cliënten van het OCMW, voor gezinnen die genieten van de verhoogde tegemoetkoming en voor de doelgroep van kwetsbare gezinnen met kinderen.

Een gezin schrijft zich vrijwillig in voor het project. Er is verder geen enkele aankoopverplichting. De producten uit elk receptenboekje kunnen ook in een andere supermarkt of winkel worden aangekocht.