Speelpleinwerking Wasper

Ben je 16 jaar of ouder (geboren in 2000 of vroeger) en wil je graag tijdens één of meerdere vakantieperiodes als animator aan de slag op de speelpleinwerking?
HET KAN !!!  via deze link:   Klik hier 

 

logo wasper halfrond

 

Speelpleinwerking Wasper is de stedelijke speelpleinwerking die doorgaat op speeldomein De Warande.  

Algemene info

De digitale versie van de nieuwsbrief kan je hier vinden:  herfst-_en_kerstvakantie_highres.pdf

Algemene folder: wasper-basisfolder-aangepast.pdf

Werkingsdagen 

Speelpleinwerking Wasper is elke vakantie van maandag tot en met vrijdag open. 

Tijdens de kerstvakantie is er speelpleinwerking vanaf 

dinsdag 27 december tot en met vrijdag 30 december 

EN

vanaf maandag 2 januari tot en met vrijdag 6 januari                             

Werkingsuren

Je bent welkom vanaf 8 u. Er is opvang voorzien vanaf 7 u. Je kan intekenen tot 9.30 u. Kom je enkel in de namiddag, dan teken je in tussen 12.30 en 13.30 u. De werking eindigt om 16 u. Vanaf dan kunnen de kinderen opgehaald worden. Er is naopvang voorzien tot 17.30 u. Voor een vlotte werking vragen we om deze uren te respecteren.

Het secretariaat is tijdens vakantiedagen open van 07u00 tot 12u00 en van 12u30 tot 14.00u. Aankoop van dagtickets en grabbelpassen of inschrijven voor daguitstappen of zwemactiviteiten kan dus enkel binnen deze openingsuren. Doorheen het jaar is het secretariaat open van 08u00 tot 16u00.

Leeftijdsgroepen

 • Kleine kleuters (roze)
 • Grote kleuters (rood)
 • 1e en 2e leerjaar (geel)
 • 3e en 4e leerjaar (groen)
 • 5e en 6e leerjaar (blauw)

Elke kleurengroep heeft zijn vaste begeleidersploeg (per week).

Tieners

Ook tieners (12-15 jaar) zijn welkom op speelplein Wasper. Tijdens de voormiddag voorzien we een speciale tiener-activiteit. In de namiddag kunnen ze deelnemen aan de activiteiten van het open speelaanbod of gebruik maken van de vele mogelijkheden op het terrein. We voorzien voor de tieners ook een ruimte die enkel door hen gebruikt kan worden.

Kinderen met een beperking

Voor kinderen die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken bij het spelen voorzien we een aandachtbegeleider. We maken graag tijd voor een kennismakingsgesprek zodat verwachtingen van het kind, de ouders en de aandachtbegeleider op elkaar afgestemd zijn. Contacteer hiervoor vooraf onze speelpleinverantwoordelijke.

Spelaanbod

In de voormiddag spelen de kinderen per leeftijdsgroep. Dagelijks wisselen we af tussen rustige spel- en crea-activiteiten, maar evengoed avontuurlijke of bewegingsactiviteiten,... 

De middag starten we telkens met een leuk toneeltje. Daarna bieden we een aantal keuzeactiviteiten aan. Je kiest zelf één activiteit uit die je aanspreekt. We voorzien een apart aanbod voor kleuters en voor kinderen uit de lagere school.

's Middags kunnen de kinderen van de lagere school ook kiezen voor begeleid vrij spel. Onze knotsgekke animatoren staan paraat en luisteren ook naar jouw spelideeën. Hoe gekker hoe liever! Door goed samen te werken en met een flinke portie creativiteit lukt werkelijk alles. Altijd verrassend en iedere dag iets anders. Kortom de garantie voor een leuke en spannende spelnamiddag waar je zelf meebepaalt hoe die eruitziet. 

Terrein

De Warande is een avontuurlijk speeldomein. Er zijn 2 zones. Een afgebakende zone voor kleuters en grotere, meer avontuurlijke zone voor de kinderen uit de lagere school. We stimuleren de kinderen om buiten te spelen, te exloreren en te experimenteren. We zijn ervan overtuigd dat dit de creativiteit en de algemene ontwikkeling van kinderen ten goede komt.  

Kledij

We vragen uitdrukkelijk om speelkledij te voorzien. Een terrein met veel water, zand, bomen en struiken zorgt dat kinderen zich (graag) vuil maken. Bij regenweer vragen we om laarzen en een regenjas mee te brengen.

Voorwaarden

 • Kinderen tussen 3 en 15 jaar kunnen deelnemen aan de speelpleinwerking.
 • Een ongelukje kan altijd gebeuren maar in regel verwachten we dat de kinderen zindelijk zijn.
 • Om deel te nemen heb je een UiTPAS nodig zodat je in orde bent met de verzekering. Daarnaast heb je per dag een dagticket nodig. Beiden kan je aankopen op het secretariaat.  
 • Leuk om weten is dat je niet op voorhand hoeft aan te geven welke dagen je naar de werking komt. Eenmaal geregistreerd, kan je de dag zelf intekenen voor het speelplein.

Kosten

 • Een UiTPAS kost €3 en blijft onbeperkt geldig
 • een halve dag kost €2
 • een volle dag kost €4
 • gezinstarief: vanaf het derde kind betaal je €3 voor een volle dag.

Wat moet je meebrengen?

 • lunchpakket voor 's middag (boterhammen en een drankje)
 • tienuurtje voor kleuters: koek zelf mee te brengen

Wasper voorziet zelf

 • 's middags: een stuk fruit bij mooi weer, een kop soep bij minder mooi weer
 • vieruurtje: een drankje en een koek
 • water de hele dag door

Meer info

Wil je up to date blijven van de meest recente wasperinfo, schrijf je dan in op de waspernieuwsbrief en ontvang een tweetal weken voor iedere vakantieperiode alle info in je mailbox. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan via de rechterkolom op deze pagina.

Heb je tussen bovenstaande info nog geen antwoord gevonden op je vragen, dan kan je altijd contact opnemen met onze speelpleinverantwoordelijke

Stap 1:

Dienst: Kanaal:
Betaling ter plaatse

Verantwoordelijke dienst

Ringlaan 30a
8501
Heule
056 27 73 70
Nu gesloten
08:00 - 12:00
Alles weergeven