Nieuws - meest recent

Binnenkort start NV Wegenbouw Ockier in opdracht van het stadsbestuur met de heraanleg van het Sint-Amandsplein. De parking verandert in een ontmoetingsplek met meer groen, speelruimte en terrasjes.

Vanaf 27 februari voert Eandis werken uit in de Bellegemsestraat (tussen de Roodhuisweg en de Walleweg ) en aansluitend in de Walleweg (tussen Bellegemplaats en de Priesteragestraat).

Op maandag 6 maart voert aannemer MGB opnieuw betonneringswerken uit op de voormalige CM-site in de Sint-Janslaan. Vanaf ’s morgens vroeg zullen vrachtwagens af en aan rijden om beton te storten. De werken kunnen niet doorgaan in de Krokusvakantie.

Door afbraakwerken aan de “Krokanto” op de hoek van de Oudenaardsesteenweg met de Beekstraat geldt er van 27 februari tot 30 maart éénrichtingsverkeer in de Beekstraat vanaf de Oudenaardsesteenweg richting Deken Camerlyncklaan.

Eandis, het distributienetbedrijf voor gas en elektriciteit, voert sinds 16 januari werken uit in de Kloosterstraat. De middendrukgasleiding onder het trottoir in de Kloosterstraat wordt vervangen. Deze werken duren langer dan voorzien gepland. Tot 10 maart blijven de omleggingen gelden: verkeerssituatie blijft van toepassing t.e.m. vrijdag 10/03/2017.

Op 1 maart starten de werken voor de verlaging van de Leieboorden. In de eerste fase (maart – juni 2017) is de werkzone Guido Gezellestraat, Konventstraat en het Broelbrugje tot aan Dam.

2 reacties

In voorbereiding van de verlaging van de Leieboorden zijn er in de Groeningestraat van 27 februari tot 3 maart nutswerken ter hoogte van het Deken Zegerplein.

Van maandag 27 februari tot vrijdag 3 maart wordt het eco-veloduct en het fietspad tussen het Bruyningpad en Hoeve Te couckx geasfalteerd. Hierdoor zal een deel van het Bruyningepad (fietsverbinding tussen Bruyningstraat en Kennedylaan) afgesloten zijn.

Op woensdag 1 en donderdag 2 maart 2017 is de Stasegemsestraat onderbroken voor herstellingswerken.

Begin juli startte de stad Kortrijk met het invoeren van éénrichtingsverkeer in de omgeving van Park Ten Akker. De situatie werd intussen op basis van een voor- en nameting positief geëvalueerd:

-        De intensiteit van het verkeer is sterk afgenomen in de B.Gillonlaan; gelijk gebleven in de A.Devaerelaan; en slechts licht gestegen in de Ten Akkerdreef.