Bibliotheek

Bibliotheek

Nieuws hierover

15/10/2014

De benedenverdieping van de bibliotheek krijgt nieuwe vloerbekleding. Om veiligheidsredenen is de werf niet toegankelijk voor het publiek. Materialen terugbrengen kan zoals steeds op het gelijkvloers. Vanaf 21 oktober is de volledige collectie op de benedenverdieping weer uitleenbaar.

19/09/2014

Haal de toeters en bellen maar boven want de bib viert dit jaar het jubileum van de Bibliotheekweek (11-19 oktober 2014).
De campagne bestaat maar liefst dertig jaar! En dat vieren we met een groot feest tijdens de verwendag op zaterdag 11 oktober.
Er is verwennerij in de (buurt)bibliotheken, je kan deelnemen aan een fietstocht langs de mooiste plekjes van Kortrijk en in de centrale bibliotheek is er naast een gezellig pop-up leescafé ook animatie en muziek.
Het volledige programma van de verwendag en de bibliotheekweek vind je hier.

0 reacties
01/09/2014

Belangrijk voor het oplossen van vraag 13:

Door een drukfoutje zijn de antwoorden op deze vraag verdwenen van het formulier.
--> G 60 min | O 20 min | T 1 uur 15 min

 

In het kader van de komende bibliotheekweek (11-19 oktober 2014)  organiseren we tijdens September Fietsmaand een heuse fietszoektocht langs alle Kortrijkse (buurt)bibliotheken.

0 reacties
25/08/2014

Boterhammen in de bib’, dat is jouw maandelijkse afspraak in de bibliotheek van Kortrijk. Je krijgt spraakmakende getuigenissen, sterke staaltjes journalistiek of recent onderzoek rond actuele thema’s voorgeschoteld.
Breng gerust je eigen boterhammen mee, wij serveren er een kop heerlijke soep bij.

0 reacties
21/08/2014

Sedert donderdag 14 augustus 2014 kan je ook terecht in de centrale bibliotheek van Kortrijk voor het opladen van je budgetmeter. Opladingen zijn enkel mogelijk via betalingen met je bankkaart.

0 reacties
11/08/2014

Wie schrijft die blijft…en dankzij het Penhuis kan je schrijvers ook eens in levende lijve ontmoeten. Dit twaalfde seizoen tref je ze vijf keer op zondagochtend in de Sint-Annazaal van het Kortrijkse Begijnhof. Het Penhuis is er niet alleen voor literatuur- en filosofiekenners maar voor al wie eens wat dichter bij de schrijver wil vertoeven. Een gastheer of –vrouw interviewt de genodigde dichter, filosoof of prozaschrijver en neemt het publiek mee in een boeiend gesprek.
De namen voor het nieuwe seizoen zijn intussen bekend!

0 reacties
09/05/2014

De stad en ocmw Kortrijk starten in september met computer- en internetlessen. Het project @llemaal digitaal wil alle inwoners meenemen in de digitale wereld. We doen dit met een aanbod van zeer toegankelijke en betaalbare computer- en internetlessen, hotspots, digitale dienstverlening en vrijwilligers die als computerbuddies de mensen op  weg helpen.

0 reacties

e-nieuwsbrief: schrijf je in!

 Vul hier je gegevens in om de maandelijkse e-nieuwsbrief van de bibliotheek te ontvangen:

Instagram

Twitter mee!