Bibliotheek

Bibliotheek

Nieuws hierover

15/04/2014

Ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan richt de West-Vlaamse haikuvereniging “De Fluweelboom” in samenwerking met het stadsbestuur van Kortrijk een Nederlandstalige haikuwedstrijd in.

Er zijn twee categorieën voorzien:

A. Thema “Kortrijk” (in al zijn aspecten)
B. Vrij thema. Per categorie mogen maximaal drie haiku’s ingezonden worden.

De inzendingstermijn loopt van 15 april 2014 tot en met 30 juni 2014.

0 reacties
15/04/2014

De volledig vernieuwde Mijn Bibliotheek-toepassing werd gelanceerd. Hiermee krijg je toegang tot alle online diensten van de bibliotheek! Online reserveren en verlengen van materialen was al langer mogelijk. Maar Mijn Bibliotheek biedt je nu heel wat andere mogelijkheden en voordelen:

1 reactie
08/04/2014

Van 8 tot 25 mei is er een nieuwe editie van het Festival van Vlaanderen in Kortrijk. Samen met deze organisatie richten we enkele luistersessies in met klassieke en hedendaagse muziek.

Het festivalteam ter plaatse zal je doorheen het uitgebreide programma leiden van Festival Kortrijk 2014. De luistersessies gaan door in de centrale bibliotheek op:

 

0 reacties
31/03/2014

Tijdens de Digitale Week, van 19 t.e.m. 27 april 2014,organiseert de Kortrijkse bib samen met Vormingplus  drie boeiende, mediawijze lezingen:

"Organiseer je leven met online tools" (di. 22 april), "Jan Jacobs over zijn digital detox" (woe. 23 april) en "Webshops: voordelig en betrouwbaar?" (do. 24 april).

 

Een overzicht:

0 reacties
17/03/2014

Van 19 april t.e.m. 27 april gaat de Digitale week 2014 door in gans Vlaanderen. Het gebruik van computer, internet, gsm en multimedia lijkt evident maar is dit niet voor iedereen. Veel gebruikers vinden hun weg niet in deze digitale wereld. De Digitale week streeft ernaar om de digitale kloof te verkleinen. Tijdens de Digitale Week kan je deelnemen aan workshops, lezingen, multimedia-activiteiten, enz..., en dit steeds gratis of zeer goedkoop.

11/02/2014

Maak kennis met de maandelijkse 'Digidokter', een initiatief van de Kortrijkse bibliotheek en Vormingplus. Op maandelijkse basis zal de bib dienst doen als "ICT-helpdesk" of computerhulp. Om de vragen een beetje te kanaliseren starten we telkens met een korte uiteenzetting over een bepaald onderwerp. Na deze uiteenzetting staan we klaar om jouw persoonlijke ICT-vragen en -problemen te behandelen, precies zoals dat gebeurt tijdens een vrije consultatie bij de dokter. Neem hiervoor gerust je eigen laptop of tabletcomputer met je mee.

02/12/2013

"Boterhammen in de bib", dat is jouw maandelijkse afspraak in de bibliotheken van Kortrijk (op maandagmiddag), Tielt en Roeselare (op donderdagmiddag). Spraakmakende getuigenissen, sterke staaltjes journalistiek of recent onderzoek rond actuele thema's krijg je voorgeschoteld. Breng gerust je boterhammen mee, een kop heerlijke soep krijg je erbij geserveerd.

0 reacties

Schrijf je in voor de e-nieuwsbrief van de bibliotheek

Vul hier je e-mailadres in:

Instagram

Twitter mee!