Bibliotheek

Bibliotheek

Nieuws hierover

21/08/2014

Sedert donderdag 14 augustus 2014 kan je ook terecht in de centrale bibliotheek van Kortrijk voor het opladen van je budgetmeter. Opladingen zijn enkel mogelijk via betalingen met je bankkaart.

0 reacties
11/08/2014

Wie schrijft die blijft…en dankzij het Penhuis kan je schrijvers ook eens in levende lijve ontmoeten. Dit twaalfde seizoen tref je ze vijf keer op zondagochtend in de Sint-Annazaal van het Kortrijkse Begijnhof. Het Penhuis is er niet alleen voor literatuur- en filosofiekenners maar voor al wie eens wat dichter bij de schrijver wil vertoeven. Een gastheer of –vrouw interviewt de genodigde dichter, filosoof of prozaschrijver en neemt het publiek mee in een boeiend gesprek.
De namen voor het nieuwe seizoen zijn intussen bekend!

0 reacties
09/05/2014

De stad en ocmw Kortrijk starten in september met computer- en internetlessen. Het project @llemaal digitaal wil alle inwoners meenemen in de digitale wereld. We doen dit met een aanbod van zeer toegankelijke en betaalbare computer- en internetlessen, hotspots, digitale dienstverlening en vrijwilligers die als computerbuddies de mensen op  weg helpen.

0 reacties
08/05/2014

 Dankzij een pilootproject van Bibnet, de Vlaamse overheid en 213 andere Vlaamse bibliotheken kan je ook in Kortrijk terecht voor het lenen van e-boeken!

0 reacties
15/04/2014

De volledig vernieuwde Mijn Bibliotheek-toepassing werd gelanceerd. Hiermee krijg je toegang tot alle online diensten van de bibliotheek! Online reserveren en verlengen van materialen was al langer mogelijk. Maar Mijn Bibliotheek biedt je nu heel wat andere mogelijkheden en voordelen:

0 reacties
11/02/2014

Maak kennis met de maandelijkse 'Digidokter', een initiatief van de Kortrijkse bibliotheek en Vormingplus. Op maandelijkse basis zal de bib dienst doen als "ICT-helpdesk" of computerhulp. Om de vragen een beetje te kanaliseren starten we telkens met een korte uiteenzetting over een bepaald onderwerp. Na deze uiteenzetting staan we klaar om jouw persoonlijke ICT-vragen en -problemen te behandelen, precies zoals dat gebeurt tijdens een vrije consultatie bij de dokter. Neem hiervoor gerust je eigen laptop of tabletcomputer met je mee.

02/12/2013

"Boterhammen in de bib", dat is jouw maandelijkse afspraak in de bibliotheken van Kortrijk (op maandagmiddag), Tielt en Roeselare (op donderdagmiddag). Spraakmakende getuigenissen, sterke staaltjes journalistiek of recent onderzoek rond actuele thema's krijg je voorgeschoteld. Breng gerust je boterhammen mee, een kop heerlijke soep krijg je erbij geserveerd.

0 reacties

e-nieuwsbrief: schrijf je in!

 Vul hier je gegevens in om de maandelijkse e-nieuwsbrief van de bibliotheek te ontvangen:

Instagram

Twitter mee!