Woonzorgcentrum Lichtendal

Sint-Denijseweg 1
8500 Kortrijk
België

Woonzorgcentrum Lichtendal

Woonzorgcentrum Lichtendal

Bekijk op Google Maps

Woonzorgcentrum Lichtendal te Kortrijk wordt beheerd door het OCMW Kortrijk.

In het woonzorgcentrum Lichtendal staat openheid centraal. De 48 wooneenheden zijn verspreid over drie woonhuizen, die enkel bestemd zijn voor ouderen met dementie.

Lichtendal wil een rustige en huiselijke sfeer creëren, waarin de bewoner zich geborgen voelt. Een sfeer waarin er aandacht is voor de 'gewone' dingen van het leven. Wij geloven niet dat er grootschalige activiteiten moeten georganiseerd worden om bewoners te prikkelen. We willen de bewoner en zijn familie vooral nabij zijn in het dagdagelijkse leven. Lichtendal werd ook in die zin ontworpen: leven in kleine leefgroepen die autonoom kunnen werken, en die het leven van thuis benaderen. Samen koken, de living opruimen, boodschappen doen,... Kortom herkenbare activiteiten die appèl doen op de resterende mogelijkheden van bewoners.

Ons huis biedt momenteel plaats aan 48 bewoners. 
In totaal werken er 39 personeelsleden, dit in de verzorging, de keuken, het onderhoud, de animatie, enz. 
De directeur is de heer Jan Goddaer. Hij is te bereiken op afspraak (T 056 24 43 01)
De verantwoordelijke bewonerszorg is de heer Hendrik De Mesmaeker . Hij is te bereiken op afspraak (T 056 24 43 02). 

Een aanvraag tot opname kan door de familie, de behandelende huisarts, de sociale dienst van een verzorgingsinstelling, ingediend worden. 
De opnameverantwoordelijke is mevrouw Inge De Meersseman (T 056 24 43 06). 

Bij een aanvraag volgt er een inschrijving op de wachtlijst. Deze volgen we chronologisch op. Daarom vragen we om bij inschrijving op de wachtlijst een evaluatie van de gezondheidstoestand af te geven; de evaluatie wordt opgemaakt door de behandelende huisarts of specialist (de zgn. Katz-score).

Onthaalbrochure 

Dagprijzen